Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Etappezege in Women's Tour

donderdag 8 juni 2017

In de Women's Tour heeft Amy donderdag haar tweede individuele internationale overwinning van het seizoen geboekt. Ze bleek in een sprint de snelste aan het einde van de lastige etappe, waarbij ze de Britse Hannah Barnes naar de tweede plaats verwees. "Echt super dat ik het af kon maken", laat Amy weten. "De meiden hebben me heel goed geholpen met hun lead-out." Eerder dit seizoen won Amy al een rit in de Healthy Ageing Tour.

"Het was een zware dag, waarbij we in het begin geprobeerd hebben om aan te vallen", kijkt Amy terug. "Dat lukte niet, dus besloten we om te wachten. Uiteindelijk kwam Christine nog wel weg, waardoor we achter haar niet heel veel meer hoefden te doen dan volgen. Wat trouwens al zwaar genoeg was op de klimmen."

Maar ondanks die klimmen werd er dus toch gespring en dat op een lastige aankomst, met twee bochten vlak voor de finish. "Wij besloten om voor die sprint te gaan voor mij en ik wist dat ik op tijd op kop moest zitten. Anna reed tot vijfhonderd meter op kop, waarna Ellen van Dijk het overnam. Ik wachtte tot driehonderd meter voor de streep en ben toen als eerste het knikje doorgegaan."