Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Vierde en toch feest bij NK

zaterdag 24 juni 2017

Achter haar winnende ploeggenote Chantal Blaak is Amy zaterdag vierde geworden op het Nederlands kampioenschap. In Montferland wist Blaak weg te rijden bij twee medevluchters, waarna ze solo won. Amy op de oplopende finishsstraat veruit de snelste in de sprint van het peloton. "Het is perfect dat Chantal het zo goed af weet te maken", was Amy na afloop blij voor haar ploeggenote bij Boels-Dolmans.

Blaak behoorde tot een kopgroep van vijf rensters, waaruit ze in de finale uiteindelijk nog overbleef met uittredend kampioene Anouska Koster (WM3) en Floortje Mackaij (Team Sunweb). Daarachter zat Amy samen met Anna van der Breggen namens Boels-Dolmans in het peloton en het duurde even voor ze nog weer wat konden uitrichten. "Er was al vrij snel niet veel meer te doen voor Anna en mij. Voor ons als team was het een perfecte situatie dat Chantal voorop zat."

Voor de ontsnapping van Blaak had Amy het overigens nog wel geprobeerd. "Voor mijzelf was het wel lastig om weg te komen, want die meiden van Sunweb bleken allemaal niet met mij weg te mogen rijden. Dat was dus wel snel klaar. Maar toen Chantal meezat, mocht Floortje wel meerijden. Wij vonden het wel opvallend dat zij zo door reden met haar, want wij hadden zelf het gevoel dat Chantal echt de sterkste was van die kopgroep."

Eindelijk trui voor Boels-Dolmans
"Dit is ook echt heel gaaf voor het team. Bij Boels-Dolmans hebben ze nu eindelijk die rood-wit-blauwe trui. Daar hebben ze al wat jaartjes voor gereden, maar het was tot nu toe nog niet gelukt. Het is mooi dat dat nu wel zo is."

Zelf wist Amy dus nog naar de vierde plaats te sprinten. Het zei wel wat over de koers die ze reed. "Ik voelde me echt goed vandaag. Dat bleek ook zeker wel uit die eindsprint. Maar blijkbaar hadden ze dat in het peloton ook door. Het is jammer dat je daar dan in geremd wordt, maar ik ben blij dat we hem met de ploeg wel winnen hier. Onderweg dacht ik nog wel; verdorie ik had niet moeten winnen in de Women's Tour, haha."

In tijdrit last van val
Woensdag reed Amy ook nog het Nederlands kampioenschap tijdrijden. Daar viel de uitslag, een elfde plaats, tegen. "De tijdrit was gewoon niet goed. Ik ben in Engeland toch wel echt hard gevallen, die dag nadat ik er een overwinning pakte. Ik hoopte daar woensdag wel van hersteld te zijn, maar dat bleek niet zo te zijn. Een dag later voelde het al een stuk beter."

Foto's: Sportfoto.nl