Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Goede start in Thuringen met tweede plaats

woensdag 12 juli 2017

Ruim twee weken nadat ze vierde werd bij het Nederlands kampioenschap, heeft Amy haar seizoen weer hervat. En dat deed ze met succes! Achter oud-wereldkampioene tijdrijden Lisa Brennauer is Amy namelijk tweede geworden in de proloog van de Lotto Thüringen Ladies Tour. Ze legde de door een beklimming lastige tijdrit over 6,1 kilometer af in 9.04 minuten, waarmee ze onder meer oud-wereldkampioene Ellen van Dijk voorbleef. Brennauer was met een tijd van 8.52 duidelijk de snelste.

"Dit had ik niet verwacht toen ik het parcours had gezien", is Amy verrast met haar tweede plek. "Het ging vooral omhoog en weer naar beneden. Maar het ging goed. Hoewel ik zelf niet het idee had dat het zó goed ging. Ik kon echter wel goed doorrijden op de stukken omhoog en hoopte mee te doen met de besten. Ik ben blij dat dat zo goed gelukt is."

'Wat moois laten zien'
Amy rijdt in Thüringen met de Nederlandse selectie. En daarvan begonnen er meer goed, want Ellen van Dijk en Roxane Knetemann reden naar de vijfde en zevende tijd. "We staan nu mooi in het klassement. Ik hoop dat we nog wat moois kunnen gaan doen in de aankomende week." De Lotto Thüringen Ladies Tour duurt nog tot en met dinsdag en kent doorgaans heel wat lastige etappes.

Foto's: Sportfoto.nl - Een 'biertje' hoort erbij in Thüringen.