Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Opnieuw op het podium

donderdag 13 juli 2017

Een dag na haar tweede plaats in de proloog, mocht Amy donderdag alweer het podium beklimming in de Lotto Thüringen Ladies Tour. Ditmaal finishte ze als derde in de tweede etappe. Daarin wist de Australische Tiffany Cromwell in de finale weg te rijden en met een kleine voorsprong op het peloton solo te winnen. Achter haar werd gesprint om de tweede plaats, waarbij Amy alleen de Poolse Eugenia Bujak voor zich moest dulden.

Overigens deed Amy ook goede zaken voor het klassement. Onderweg won ze de eerste tussensprint en werd ze bij de twee tussensprints daarna tweede. Dat leverde haar in totaal zeven bonificatieseconden op. Door haar derde plaats in de uitslag kreeg ze er nog eens vier bij. Leidster Lisa Brennauer pakte ook nog wel wat seconden, maar in het klassement heeft Amy haar achterstand op Brennauer teruggebracht van twaalf naar vier tellen.

"Er werd een hoog tempo gereden en daarbij voelde ik me prima", kijkt Amy tevreden terug op de etappe. "Tijdens deze eerste rit reden we direct al veel bergop, maar dat ging me wel goed af. En zo kon ik onderweg ook nog flink wat seconden bij elkaar sprokkelen, waarmee het eigenlijk al een prima dag was."

Een massasprint leek eraan te komen, maar dat was buiten Cromwell gerekend. "In de laatste kilometer reed Tiffany weg en op dat moment was er een beetje twijfel bij iedereen. En dat mag in zo'n situatie niet, dus toen had ik al snel door dat winnen er niet meer in zat. Toch ben ik wel tevreden over deze dag en ik ben benieuwd naar morgen."