Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Geen beloning voor aanvallen in Zweden

maandag 14 augustus 2017

Een week nadat ze voor de Europese kampioenschappen in Denemarken was, trok Amy verder Scandinavië in. De Crescent Vargarda in Zweden stond namelijk op het programma. Dat zijn twee World Tour wedstrijden. Op vrijdag werd er een ploegentijdrit verreden en op zondag een klassieker. Daarbij wist Amy met Boels-Dolmans in die ploegentijdrit de overwinning te pakken. Ondanks veel pogingen tot aanvallen, liep de wegwedstrijd niet op een zege uit.

"Over die ploegentijdrit was ik zelf echt tevreden met de manier waarop ik reed", kijkt Amy terug. "Het draaide niet super goed, maar we wisten dat samen toch ook wel goed op te vangen. En het ging dus hard genoeg." Na 42,5 kilometer was de voorsprong op Cervelo-Bigla dertien seconden. Alle andere teams gaven bijna een minuut of meer toe.

Dan de wegwedstrijd. Die liep uit op een massasprint, maar dat lag niet aan Amy en haar teamgenotes. "In het begin van de wedstrijd moest ik er even inkomen, maar op de grote ronde konden we als team goed van voren blijven. Zo zaten we ook vooraan op de onverharde stukken in het parcours."

Alleen voorop
De enige manier om een sprint te voorkomen was kiezen voor de aanval. "Op de plaatselijke ronden zouden we voor de aanval gaan en dat hebben we met zijn allen ook gedaan. Helaas konden we het peloton niet genoeg breken. Zelf reed ik in de laatste ronde nog even alleen voorp, maar dat bleek wat te vroeg, want we moesten de klim nog een keer over."

Geen beloning
Amy bleef dus niet vooruit. "Op die klim wisten ze me weer terug te pakken en kon ik net even niet meer aanhaken. Dat maakte op dat moment denk ik ook niet meer heel veel uit. Uiteindelijk kon Christine nog naar een mooie vierde plaats sprinten. Het was alleen jammer dat het aanvallen niet met meer beloond kon worden."