Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Blij met selectie voor WK

maandag 28 augustus 2017

Dit jaar worden de wereldkampioenschappen in het Noorse Bergen georganiseerd en ik ben erbij. Maandag heeft de KNWU bekend gemaakt met welke acht rensters er gereden gaat worden en ik ben blij dat ik ook dit jaar deel uitmaak van de selectie. Het wordt mijn vijfde deelname op rij aan de WK wegwedstrijd, maar dat maakt het niet minder bijzonder. Sowieso vind ik het altijd een eer om namens Nederland te rijden.

Ik denk dat we ook met vertrouwen toe kunnen kijken naar dit WK. Naast mij bestaat de selectie uit Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Marianne Vos, Janneke Ensing, Chantal Blaak en Annemiek van Vleuten. Dat is denk ik een erg sterk team en ook een zeer geschikte groep voor het parcours in Bergen, dat toch vrij lastig schijnt te zijn. Het is inmiddels vier jaar geleden dat er bij de vrouwen nog een Nederlandse wereldtitel te vieren was op het WK, dus dat is een mooi doel.

Voor mij wordt de Boels Ladies Tour de laatste wedstrijd die ik rijd in aanloop naar de wereldkampioenschappen. Morgen gaan we daar van start met een proloog in Wageningen. Daarna volgen vijf etappes op een afwisselend parcours. We krijgen vlakke ritten voor de kiezen, maar ook een paar etappes door de heuvels. Ik hoop dat deze zes dagen er aan bijdragen dat ik nog weer een extra stapje kan zetten in voorbereiding op het WK. En natuurlijk hoop ik ook dat we in de Boels Ladies Tour, wat voor ons met Boels-Dolmans toch een beetje een thuiswedstrijd is, wat mooie resultaten kunnen behalen.

Amy