Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Goede start in Boels Ladies Tour

woensdag 30 augustus 2017

De Boels Ladies Tour is voor Amy goed begonnen. Na twee dagen staat ze op de zesde plaats in het algemeen klassement. In de 4,3 kilometer lange proloog in Wageningen finishte ze dinsdag op de zesde plek. Vervolgens sprintte Amy woensdag in de tweede etappe naar een vierde plaats, achter winnares Kirsten Wild. "Ik kreeg de kans om te sprinten en het team heeft super goed voor me gewerkt", vertelt ze. "Het is jammer dat ik het niet af kon maken."

Het was niet alleen een kwestie van hard kunnen sprinten in de etappe die finishte in Arnhem. "Dit was ook vooral een sprint van durven en goed positioneren. De finale was ook echt gevaarlijk, met een slotfase die naar beneden liep en daarin allemaal middenstukken, zijstukken en rotondes. We hebben eigenlijk alles gehad. En je ziet ook dat er een valpartij ontstaat waar de weg plots smal wordt. Ik ben blij dat onze ploeg heel rust bleef en ze me goed af hebben kunnen zetten."

'Benieuwd naar rest van de week'
Dat de vorm goed is, dat bewijzen de uitslagen op de eerste twee dagen Amy wel. "Afgelopen week voelde ik me tijdens de trainingen ook al goed. En zo is het nu ook. Ik ben benieuwd naar de rest van de week." Donderdag gaat de Boels Ladies Tour verder met een 16,9 kilometer lange etappe in Roosendaal. Daarna volgt een vrijwel vlakke etappe, waarna de laatste twee ritten door de Limburgse heuvels gaan.

Foto: Sportfoto.nl - Links van de weg als vierde over de finish, in de rode trui van de strijdlust, verkregen na de proloog.