Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Zilver in ploegentijdrit WK

zondag 17 september 2017

Met haar team Boels-Dolmans is Amy Pieters zondag naar het zilver gereden bij de ploegentijdrit op de WK. In het Noorse Bergen leek de ploeg lang op weg naar goud, maar Team Sunweb bleek over een sneller eindschot te beschikken en won. "Dit is niet waar we voor kwamen", zegt Amy. "Met zilver op het podium staan is teleurstellend. We kunnen er echter ook niets aan doen, want we hebben echt gewoon goed gereden."

Voor Amy was het laatste stuk van de ploegentijdrit extra zuur. "Op de kasseienstrook op vijf kilometer voor de finish sloeg mijn ketting vast, dus ik weet niet hoe het laatste deel is gegaan, maar het blijkt dat Team Sunweb in de laatste tien kilometer heel veel tijd heeft teruggepakt. Zelf baal ik er ontzettend van dat ik die laatste vijf kilometer door pech mijn bijdrage niet heb kunnen leveren. Ik voelde me namelijk wel goed genoeg om dat te doen. Het is gewoon heel zuur dat je er door materiaalproblemen niet bij kunt blijven."

Bij het tweede tussenpunt, na 31 kilometer van de te rijden 42,5 kilometer, had Boels-Dolmans nog een voorsprong van vijftien seconden op Team Sunweb. Zes kilometer later was de tijd echter plots gelijk en aan de streep was de achterstand op de winnaars twaalf tellen. Amy: "Wij hebben onderweg gewoon sterk gereden. Ik weet niet hoe zij dat gedaan hebben, maar wij hebben er gewoon alles uitgehaald. We kunnen er nu helaas niets meer aan doen."

Door de afwezigheid van de sterke Lizzie Deignan was Boels-Dolmans op voorhand weliswaar wat verzwakt, maar alsnog kon een heel sterke selectie aantreden. Ook daar lag het volgens Amy dus zeker niet aan. "We misten Lizzie na haar operatie in verband met een blinde darm ontsteking, maar Megan heeft haar plaats heel goed ingenomen. We hebben geprobeerd om het zo goed mogelijk te doen en het zijn sowieso allemaal sterke meiden binnen ons team."

En dus was het na afloop vooral onverklaarbaar hoe het kon dat Team Sunweb in de slotfase zoveel tijd goed maakte. "Wij stonden ook echt niet stil", zegt Amy. "Maar Sunweb heeft gewoon een heel sterke finale gereden. Het is ook niet dat wij elkaar gespaard hebben. We waren gewoon alle zes heel goed, dus dan heb je niet iemand die eraf hoeft. En waren we met vier geweest in de slotkilometers en krijgt iemand dan een materiaalprobleem, dan hadden we een probleem gehad."