Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Sterke koers en wereldtitel binnen het team

zaterdag 23 september 2017

Chantal Blaak heeft zaterdag de wereldtitel gegrepen in het Noorse Bergen. Daarmee ging de zege niet alleen naar een landgenote van Amy, maar ook naar een Boels-Dolmans ploeggenote. Zelf reed Amy een sterke koers, waarbij ze namens Nederland de aanval opende. "Een wereldtitel voor het land en voor onze ploeg, dat is dubbel zo mooi natuurlijk. Maar wij gingen hier voor het land en ik denk dat we het heel goed gedaan hebben."

Aanvallen, dat was het plan van de Nederlandse selectie. "We deden dat voor Anna en Annemiek", vertelt Amy. "Zij zaten er dus bij in de finale en dat was geslaagd, maar uiteindelijk reed Chantal weg en dat heeft ze mooi af weten te maken. We hebben als team volgens mij gewoon heel goed gereden. Dit was een mooi WK, ook omdat we met Boels-Dolmans al zilver pakten in de ploegentijdrit."

Met nog ruim zeventig kilometer op de teller kwam de eerste echt serieuze aanval van Amy. Ze kreeg de Britse Hannah Barnes en Rachel Neylan van Australië met zich mee. "Dat was een vroege aanval. Achteraf gezien had ik misschien moeten wachten, maar dat is gewoon een moment en dan ben je weg en moet je doorrijden."

Nadat eerst Brand nog aansloot, kwam vervolgens het hele peloton terug en kon met iets meer dan twee ronden te gaan het spel opnieuw beginnen. "Zelf voelde ik me ook goed, alleen het was daarna net even teveel. Had ik langer gewacht, dan had ik in de finale misschien nog meer een rol kunnen spelen. Uiteindelijk hadden ze dat niet nodig, maar voor jezelf is het altijd wel lekker als je dan nog mee kunt doen."

EK baanwielrennen
Dus keek Amy tevreden terug op de wegwedstrijd van de WK. "Ik voelde me gewoon goed vandaag. In het begin iets minder, maar op een gegeven moment kwam ik daar wel doorheen." Het zit er nu echter niet direct op. Amy heeft nog een andere ambitie. "Ik ga nu direct de baan op, want ik wil graag deelnemen aan de EK baanwielrennen in Berlijn." Die worden van 19 tot en met 22 oktober georganiseerd.

Foto: Sportfoto.nl