Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Brons in koppelkoers EK baanwielrennen

zondag 22 oktober 2017

Bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Berlijn heeft Amy zondag een bronzen medaille gewonnen. Dat deed ze samen met Kirsten Wild in de koppelkoers. Alleen de Britse rensters Elinor Barker en Eleanor Dickinson en de Ierse vrouwen Lydia Boylan en Lydia Gurley wisten meer punten te verzamelen. Amy en Wild behaalden 46 punten, waarmee ze er vier tekort kwamen voor het zilver.

"Ik ben blij dat Kirsten en ik dit Europees kampioenschap af kunnen sluiten met een medaille", zo vertelt Amy. "De koppelkoers wordt een olympisch onderdeel en dan is dit mooi. Ik wil ook graag meer wedstrijden op de baan rijden, hoewel dat niets afdoet aan mijn ambities op de weg. De komende tijd ga ik met bondscoach Peter Schep en onze ploegleider Danny Stam kijken wat ik verder deze winter nog ga rijden."

Een mooi toernooi staat in ieder geval eind februari en begin maart op de planning. "Dan worden in Apeldoorn de wereldkampioenschappen verreden. Daar zou ik graag starten en wil ik absoluut voor de overwinning gaan." Amy reed naast de kopppelkoers ook nog de scratch tijdens de EK. Daar eindigde ze vrijdag als dertiende, nadat ze met de rest van het peloton eigenlijk al kansloos was voor een medaille, toen vier rensters in de finale een ronde voorsprong pakten.

Klik hier voor de beelden van de NOS.