Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Van het ene NK naar de andere

zaterdag 23 december 2017

Na de kerstdagen mogen we in Alkmaar met het vrouwenpeloton aan de bak. Dan worden daar de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen verreden. Ik kom er in actie op de puntenkoers, scratch, individuele achtervolging en met Roxane Knetemann op de koppelkoers. Maar nog voor dat NK, reden we er deze zaterdag ook al één. In het Omnisport in Apeldoorn werd het NK omnium georganiseerd. Met een tevreden gevoel keer ik nu met zilver terug naar huis.

Ik wist op voorhand dat het wel zwaar zou worden vandaag. Ik heb natuurlijk ook wel een zwaar trainingsblok gehad en ben naar Spanje geweest. Deze wedstrijd heb ik dan ook vooral gebruikt om er weer een beetje in te komen op de baan. Dat heb ik op het eerste onderdeel, de scratch, ook wel even gevoeld. Maar het ging op ieder onderdeel steeds beter en daar ben ik wel blij mee.

In de afvalkoers was het wel even vrij close. In het begin van die wedstrijd reed ik wel goed van voren, maar ik liet me uiteindelijk toch even insluiten en hoewel ik het zelf eerst niet doorhad, zag ik aan de reactie van mijn vader dat het heel nipt was. Maar ik hoorde dat het bij Kirsten ook wel een keer close was. Dat heb je toch altijd in een afvalkoers. Dat is ook wel een beetje het nadeel. Het is gewoon zo technisch. Je kan nog zo goed zijn, maar je kan er ook in één keer uitliggen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wat ik op het NK van komende week kan doen, dat weet ik echt niet. Die andere meiden hebben wel echt meer wedstrijden op de baan gereden op dit moment. En op een NK is het ook erg lastig rijden, omdat juist met zo'n klein peloton veel rensters toch echt op je wiel gaan rijden. Dat zal nu ook weer een uitdaging worden. Ik hoop dat ik een onderdeel kan winnen en in zijn algemeen goede uitslagen rijd.

De komende dagen ga ik een beetje uitrusten. Natuurlijk ga ik de Kerst ook zeker vieren, maar je houdt toch de Nederlandse kampioenschappen wel in je achterhoofd. Dat is wel iets waar je als baanrenster ieder jaar mee te maken hebt. Ik ga het niet te laat maken, maar het zal vast en zeker gezellig worden. Ik wens jullie ook allemaal fijne kerstdagen toe!

Amy

Foto's: Sportfoto.nl