Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Met goud en zilver naar de jaarwisseling

zaterdag 30 december 2017

Na vier dagen strijd om de titels zitten de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen erop en daarmee heeft Amy zaterdagavond ook haar laatste wedstrijd van 2017 gereden. In het Sportpaleis Alkmaar eindigde ze als zesde op de door Kirsten Wild gewonnen scratch. Vrijdag pakte Amy ook nog een tweede medaille. Na het goud op de individuele achtervolging, wist ze met Roxane Knetemann het zilver te pakken op de koppelkoers. Wild won ook die, samen met Nina Kessler.

"Die koppelkoers was gewoon goed van Roxane en mij", kijkt Amy terug. "We reden maar met zes koppels en dat maakt het eigenlijk niet gemakkelijker. Je zit dan constant op elkaar te koersen. Wij reden goed, maar één tegen één zijn die andere twee gewoon net even wat sneller."

Het kleine deelnemersveld zorgde voor een wat vreemde wedstrijd. "Ik vind het erg jammer dat er niet echt door gekoerst werd. Dat was met de scratch ook zo. Het was allemaal een beetje half. En dan zie je in de sprint plots meiden naar voren komen die niets hebben gedaan en niet moe zijn geworden. In het verleden waren er altijd wel rensters die erin wilden vliegen. Je mist nu toch iemand als Vera Koedooder, die altijd wel wil rijden. Er werd dit NK amper aangevallen."

En zo is het dan inderdaad zover; de wedstrijden in 2017 zitten erop voor Amy. "In 2018 ga ik er opnieuw voor. Over mijn programma later meer. Nu ga ik eerst het einde van het jaar vieren. Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling en een goed 2018 toe!"

Foto: Sportfoto.nl