Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Focus op koppelkoers bij WK in Apeldoorn

vrijdag 2 maart 2018

Maanden voorbereiding zijn eraan vooraf gegaan, maar zaterdag mogen we los. Dan rijden Kirsten Wild en ik de koppelkoers tijdens de wereldkampioenschappen baanwielrennen. In Apeldoorn, een 'thuiswedstrijd' dus. Dat is sowieso al heel bijzonder. De sfeer is alvast goed. Het Nederlandse publiek maakt er een mooi feest van, zeker als de Nederlanders rijden, en Kirsten heeft op de scratch al een wereldtitel gepakt.

Mijn winter is er ditmaal op afgesteld geweest om hier goed te presteren. Ik heb ook nog wel zoveel mogelijk op de weg proberen te trainen, maar alles is in voorbereiding op morgen gegaan. Nu hoop ik dat ik deze periode ook op een goede manier af kan sluiten, samen met Kirsten.

Kirsten heeft in ieder geval al laten zien hoe sterk ze is. Dat wist ik ook eigenlijk al wel. Je traint veel met zijn tweeën, dus je weet hoe je ten opzichte van Kirsten rijdt. Als je dan ziet dat zij in de scratch dan zo goed rijdt in vergelijking met de rest, weet je dat het niet zo gek is dat ze in trainingen ook zo hard reed. Kirsten reed echt hard en het is heel mooi dat zij het goud pakte op de scratch. Ik hoop dat ik dat morgen ook kan.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Zilver met Kirsten tijdens de EK baanwielrennen 2017
Foto: Met Kirsten won ik in oktober zilver bij de EK baanwielrennen in Berlijn.

Dat moet dan gebeuren op een baan die we goed kennen. De baan in het Omnisport is best zwaar. Het is een baan waarop je continu moet werken, waar je in het buitenland banen hebt waar je overheen vliegt. Dat kan in ons voordeel zijn, omdat we dit gewend zijn. We hebben goed getraind en ik heb een goede winter gedraaid. Alles moet gewoon precies op zijn plek vallen. Dat is wel zo met de koppelkoers.

Waar we dan voor kunnen gaan is lastig om te zeggen. Natuurlijk gaan we voor het podium en als alles echt goed op zijn plek valt hoop ik dat we kunnen winnen. Maar in de koppelkoers hoef je ook maar één aflossing te missen of er rijdt iemand doorheen en het kan mis gaan. Ik hoop dat we tactisch en technisch een heel goede koers kunnen rijden. Dan moet het goedkomen.

Concurrentie is er genoeg. Ook al rijdt waarschijnlijk Kopecky niet, de Belgen zullen gevaarlijk zijn. De Engelsen, met Barker en Archibald, zijn heel sterk. Maar bijvoorbeeld ook de Italianen en Amerikanen. Je hebt vijf a zes duo's die heel dichtbij elkaar staan. Wij moeten echter vooral op onszelf focussen en geen stomme fouten maken. Dan zien we wel wat eruit komt.

Woensdag ben ik hier aangekomen en Apeldoorn. Maandag en dinsdag heb ik nog in Alkmaar getraind. Ik vind het wel lekker om nog zoveel mogelijk thuis te blijven, zodat je heel gefocust naar zaterdag toe kunt werken. Aan de voorbereiding ligt het niet. Nu hopen dat morgen alles goed gaat.

Amy

Foto's: Sportfoto.nl