Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Zilveren medaille bij WK in eigen huis

zaterdag 3 maart 2018

Samen met Kirsten Wild heeft Amy in Apeldoorn zaterdag het zilver gewonnen op de koppelkoers van de wereldkampioenschappen baanwielrennen. Op de wielerbaan van het Omnisport moest ze hun meerdere erkennen in de Britse rensters Katie Archibald en Emily Nelson. "Als je kijkt naar het verloop van de wedstrijd was dit het hoogst haalbare", vertelt Amy. "Maar we hadden hier toch wel erg graag die regenboogtrui willen pakken."

Dat was de afgelopen dagen in eerste instantie niet het directe doel. Amy: "We zeiden dat we voor het podium gingen, maar vanmiddag hebben we het er nog eens over gehad. Toen hebben we gezegd; we willen hier gewoon winnen. Ik denk dat het even moet gaan bezinken en dat we achteraf wel blij mogen zijn met zilver, maar zo direct na de race is dit toch wel balen."

Eerlijk is eerlijk, de Britse rensters bleken onverslaanbaar. "De Britten waren echt een stuk sterker. We zeiden net ook al tegen elkaar dat het beter is om zo te verliezen dan met één punt verschil. Ik denk ook dat we onze beste wedstrijd ooit hebben gereden. Het was gewoon het hoogst haalbare, maar als je hier fietst wil je gewoon die regenboogtrui pakken. Daar hebben we voor getraind. We zullen de wedstrijd terug moeten kijken en misschien worden we dan ook wel wat blijer met deze medaille."

(Tekst gaat verder onder de foto)

Over hoe ze de wedstrijd met Kirsten reed kon Amy ook zeker niet klagen. "We hebben echt een goede koers gereden. En we zijn ook heel blij met de progressie die we laten zien. Als we heel realistisch zijn hebben we het wel heel goed gedaan. Normaal zijn we aan het overleven in de koers en nu hebben we tot in de finale echt goed in de wedstrijd gezeten. Technisch was het ook gewoon goed, maar die Britten waren echt heel sterk."

De koers werd gereden in een kolkend Omnisport. Dat het publiek hier zo tekeer gaat is heel mooi, maar ik moet wel zeggen dat je dat tijdens de wedstrijd niet merkt. Ik ben dan zo gefocust op Kirsten en Peter Schep, de bondscoach. Hij stuurt ons aan, want wij hebben onderling heel weinig tijd om te communiceren. Peter is dus een beetje een tussenpersoon op dat moment. Hij blijft daarbij ook heel rustig en doet dat super."

Foto midden: Sportfoto.nl