Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Goed begin op de weg in Drenthe

vrijdag 9 maart 2018

In haar eerste wegwedstrijd van het seizoen heeft Amy zich vrijdag direct in de strijd kunnen mengen. Ze was in de finale van de Drentse Acht van Westerveld zelfs even in de aanval, maar uiteindelijk liep de koers uit op een massasprint. Daarin was de Amerikaanse Alexis Ryan de snelste. "Ik had verwacht dat ik het richting het einde van de wedstrijd wat lastig zou krijgen, maar ik kwam er juist steeds beter in", constateerde Amy tevreden.

Een massasprint werd verwacht in start- en finishplaats Dwingeloo. Die kwam er ook. "We zouden voor Amelie sprinten, dus Christine en ik zouden vooral aanvallen", vertelt Amy. "Uiteindelijk was ze er niet in de finale, waardoor het op het einde voor ons even zoeken was hoe we het gingen doen. Ik voelde me wel goed, dus ik wilde graag aanvallend rijden. Er waren veel sprinters hier, dus ik dacht; gewoon erin vliegen."

En dat deed Amy dan ook. Ze plaatste een tegenaanval op de Poolse Malgorzata Jasinska, die solo in de aanval was. "Ik was weg met Lisa Klein en die wou niet overnemen. Achter me zag ik Mitchelton-Scott ook op kop rijden, maar ik reed maar zo lang mogelijk door en zou wel zien het ging." De aanval hield geen stand, want meerdere ploegen in het peloton wilden graag een massasprint.

Chaotisch
Die massasprint kwam er, maar Amy deed er niet echt meer aan mee. "Ik zat achter een valpartij in de finale. Het was ook een ontzettend hectische wedstrijd. In de eerste grote ronde was het al heel veel draaien en keren, maar in de plaatselijke ronde was helemaal bizar. Het was ontzettend chaotisch, met heel veel draaien en keren. Op die plaatselijke ronde hadden we heel veel smalle bochten met grind erin. Dat belemmert eigenlijk ook de wedstrijd. Je kunt dan ook niet harder dan hard. Het was vrij gevaarlijk."

Op naar zondag
Al met al keek Amy met een goed gevoel terug. "Het was een lekkere koers om te doen met het oog op zondag, wanneer we de Ronde van Drenthe rijden. En het viel me mee hoe het ging na veel op de baan te hebben gereden. Ik was ook blij dat ik in de finale nog zo'n aanval kon doen. Er zat nog wel wat achter en ik kon ook echt doorrijden. Dat laat wel zien dat de vorm goed is. Zondag hoop ik opnieuw een goede koers te rijden en dat we met de ploeg kunnen winnen."