Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Twee keer tweede in Vlaanderen

zondag 1 april 2018

Na haar overwinning in de Ronde van Drenthe, heeft Amy opnieuw een heel mooie podiumplaats gepakt. Achter haar winnende ploeggenote Anna van der Breggen is ze tweede geworden in de Ronde van Vlaanderen. Amy won de sprint om de tweede plaats van een groep van negen rensters. Daarin wist ze Annemiek van Vleuten voor te blijven. Woensdag werd Amy ook al tweede in Dwars door Vlaanderen.

"Dit was geweldig", zegt Amy na de finish. "We hebben als ploeg de koers super goed onder controle weten te houden. Ik ben er natuurlijk al ontzettend blij mee dat Anna hier de overwinning pakt. Dat je dan in de Ronde van Vlaanderen tweede wordt achter je ploeggenoot en vriendin, maakt het toch een stuk specialer."

Van der Breggen profiteerde optimaal van het sterke team bij Boels-Dolmans. Ze ontsnapte met nog 27 kilometer te gaan en wist dat in de groep achter haar naast Amy ook Megan Guarnier en wereldkampioene Chantal Blaak nog aanwezig waren. Amy: "Het ging ook vandaag weer super goed met het team. We zijn heel open de koers in gegaan. Dat maakt ons ook heel sterk. We kunnen het allemaal afmaken en gunnen het elkaar ook. Dan loopt het super goed."

Zo gebeurde het dus ook. Achter haar winnende ploeggenote, hoefde Amy dus niets te doen in de achtervolging. Ze kon zich voorbereiden op de sprint. "Met Anna voorop en een meerderheid van ons team achter haar, kreeg ik veel vertrouwen. Toen ik de sprint aanging voelde ik ook direct dat ik een goede sprint in de benen had. Gelukkig kon ik het afmaken."

Ook tweede in Dwars door Vlaanderen
Het was voor Amy al de tweede tweede plaats in vijf dagen. Woensdag reed ze in Dwars door Vlaanderen ook al naar die podiumplaats. Ook toen ging een solist met de zege aan de haal. Ellen van Dijk (Team Sunweb) won de Belgische klassieker van UCI 1.1 niveau. Achter haar was Amy de snelste in de sprint van een groepje van acht achtervolgsters.

Amy: "Dwars door Vlaanderen was een zware koers. Ik was dan ook blij met die tweede plaats. Vooral ook, omdat het een goede test was voor de Ronde van Vlaanderen. Dankzij die wedstrijd wist ik wel dat ik me goed voelde met het oog op het weekend."

Met dank aan haar tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen en eerder haar zege in de Ronde van Drenthe, is Amy nu ook de leidster in het World Tour klassement.

Foto: Sportfoto.nl