Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Dubbelslag in Healthy Ageing Tour

donderdag 5 april 2018

Het is Amy donderdag gelukt om een dubbelslag te slaan in de Healthy Ageing Tour. In een sprint met twee wist ze de Britse Alice Barnes te verslaan in de tweede etappe van de vijfdaagse etappekoers. Samen met haar reed Amy op twaalf kilometer van de finish weg uit een kopgroep van dertien rensters. Doordat ze vooruit bleef met Barnes en ook nog de nodige bonificatieseconden pakten, nam Amy de leiderstrui over van ploeggenote Anna van der Breggen.

Of ze had gewonnen, was na afloop nog even onduidelijk. "Ik ging de sprint vroeg aan, achteraf gezien iets te vroeg, en Barnes was heel sterk", kijkt Amy terug. "Ze kwam dus ook nog heel dichtbij. Toen we finishten had ik wel het idee dat ik gewonnen had, maar het was toch nog even spannend tot de bevestiging er kwam. Ik ben blij dat ik de winst kon pakken."

De etappe werd gekenmerkt door waaiers. Al vrijwel vanaf het begin sloeg het peloton in meerdere groepen uiteen. Amy behoorde tot een groep van dertien rensters, die vooruit bleven. Daarbij zat ze met drie ploeggenotes van Boels-Dolmans; Van der  Breggen, Chantal Blaak en Christine Majerus. "Een hele etappe zo rijden is lang en ook zwaarder dan wanneer je de hele tijd in het wiel kan zitten, maar ik heb liever dit dan dat het honderd keer op de kant gaat en steeds niet brengt."

(Tekst gaat verder onder de foto)

Hoewel het afzien was, kon Amy eigenlijk ook wel genieten van de koers. "Het liep de hele dag goed in de groep en iedereen deed zijn ding. We hebben echt lekker kunnen koersen. En voor ons was het dan ook extra fijn dat we er met vier rensters bij zaten. Dan weet je ook dat je in de finale wat kunt doen."

Niet bezig met klassement
In die finale sprong Amy eerst mee met vier rensters die ontsnapten. "Daar zat Lisa Brennauer bij, die gevaarlijk was voor het klassement. Ik bleef dus in het wiel zitten, maar was eigenlijk niet bezig met de stand. Ik reageerde vooral, omdat ik in een goede positie zat en zo ging het ook toen Barnes wegsprong. Toen reed ik wel vol door, maar ook niet helemaal, omdat ik voor de winst wilde gaan. In de laatste vijf kilometer wist ik ook dat we vrijwel zeker vooruit bleven."

Ploegentijdrit
Woensdag ging de Healthy Ageing Tour al van start. Toen werd Amy al zesde in de proloog (etappe 1). Ze verloorin de acht kilometer lange tijdrit vijftien seconden op winnares Van der Breggen. Na de tweede dag staat ze nu tien tellen voor op Barnes en vijfentwintig seconden op haar ploeggenote. "Anna staat nog mooi derde en Chantal vierde. Als ploeg staan we er dus erg goed voor. Morgen rijden we een ploegentijdrit. Het is moeilijk inschatten hoe dat zal gaan, maar Barnes' team Canyon-Sram is daar ook goed in."

Foto's: Sportfoto.nl