Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Steviger in leiderstrui door sterk team

vrijdag 6 april 2018

Amy heeft haar leidende positie in het algemeen klassement van de Healthy Ageing Tour vrijdag weten te verstevigen. Sterker nog, Boels-Dolmans deed dat als compleet team. De derde dag bestond uit twee delen. Een etappe over 66 kilometer in de ochtend en een ploegentijdrit in de middag. In de korte rit brak het peloton in de finale, waardoor Amy's directe concurrente Alice Barnes tijd verloor, en de ploegentijdrit werd door Boels-Dolmans gewonnen.

De ochtendetappe kon voor Amy en haar ploeggenoten niet veel beter verlopen. Een kopgroep reed lang vooruit en nadat zij gegrepen waren, brak het peloton in de slotkilometers door toedoen van Boels-Dolmans. Daarbij verloor Alice Barnes, de nummer twee in het klassement, flink tijd. "Het was ook nog best een zware etappe", vertelt Amy. "Dat voelden we in de ploegentijdrit ook nog wel."

Maar in die ploegentijdrit over 17,5 kilometer maakte Boels-Dolmans vervolgens helemaal korte metten met de concurentie. Met een voorsprong van bijna een minuut op Virtu en ruim een minuut op Canyon-Sram, werden de verschillen in het klassement alleen maar groter. "Vanaf de buitenkant lijkt het nu misschien heel simpel, maar dat is het zeker niet. In geen van de etappes heb ik het gevoel gehad dat het gemakkelijk ging. Het is hier zwaar koersen."

Flinke voorsprong
Met nog twee etappes te gaan staat Amy nu aan de leiding, met 27 seconden voorsprong op ploeggenote Anna van der Breggen. Met Chantal Blaak (32 seconden) en Christine Majerus (54 seconden) staat ook ploeggenotes op de plaatsen drie en vier in de stand. Kirsten Wild is op 1.42 minuten als vijfde geklasseerd en daarmee de eerste belager namens een ander team.

Foto: Sportfoto.nl