Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Eindzege beet in Healthy Ageing Tour

zondag 8 april 2018

Voor de eerste keer in haar carrière heeft Amy het eindklassement van een etappekoers gewonnen. Ze zag haar leidende positie in de slotetappe van de Healthy Ageing Tour zondag niet meer in gevaar komen. "Ik ben hier ontzettend blij mee en ga zeker van deze overwinning genieten", aldus Amy. Ze finishte in de door Aafke Soet gewonnen laatste etappe in het peloton. Op de Vismarkt in Groningen bleef een kopgroep net vooruit. Amy’s ploeggenotes Chantal Blaak, Christine Majerus en Anna van der Breggen werden tweede, derde en vierde in het eindklassement.

Hoewel ze al enkele dagen in het geel reed en de trui stevig om haar schouders zat, was het ook voor Amy nog wel even spannend. Nieuw ook vooral. "Ja, die rol als kopvrouw is wel wennen. Dat is ook wel iets nieuws dit jaar. Maar hoewel het wennen is, is het ook heel mooi koersen. De meiden hadden het vandaag ook goed onder controle en ik kreeg van hen deze week alle vertrouwen dat ik deze etappekoers kon winnen. Daar ben ik ze dankbaar voor."

(Tekst gaat verder onder de foto)

Met individuele etappezeges voor Amy, Van der Breggen en Blaak én een ruime overwinning in de ploegentijdrit, was Boels-Dolmans erg dominant in de vijfdaagse wedstrijd in het noorden van Nederland. Dat wil echter niet zeggen dat het ‘zomaar’ even een koers was. Amy: "Het is jammer dat er een aantal World Tour ploegen missen in een mooie wedstrijd als deze, maar dat maakt het koersen zeker niet gemakkelijker. We hebben iedere dag wind gehad, waar je wind kon hebben. Er is dus ook geen etappe geweest waar je je lekker in het peloton kon verschuilen. Dan komen de sterkste rensters automatisch naar boven."

'Perfecte koers voor deze tijd van het jaar'
Met plezier keek Amy dan ook terug op de vijf dagen. "Dit is een perfecte koers voor deze tijd van het jaar. Je hebt net de voorjaarsklassiekers gehad en kunt dan nog een week koersen, voor de Ardennen week gepland staat. Daarom hebben we er als team ook bewust voor gekozen dat de rensters die die klassiekers doen, hier ook grotendeels aan de start staan."

'Eerst even genieten'
Vanaf zondag 15 april gaat die week beginnen. Dan staat de Amstel Gold Race gepland. "De Amstel Gold Race is een mooie koers, maar ook daar staan van ons team nog vijf sterke rensters aan de start. Dat is ook het mooie aan dit team. Dat je het spelletje met zijn allen kunt spelen. Ik kijk dan ook zeker uit naar die koers, maar nu ga ik toch eerst even van deze zege genieten."