Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Zilver achter Blaak op NK

zaterdag 30 juni 2018

Achter haar ploeggenote Chantal Blaak heeft Amy zaterdag het zilver gewonnen bij de Nederlandse kampioenschappen wielrennen. In Hoogerheide won ze de sprint om de tweede plaats van Marianne Vos en Kirsten Wild. Blaak reed in de finale solo weg en de wereldkampioene hield stand. "Dit is wel een beetje dubbel", aldus Amy. "Natuurlijk wil je zelf graag winnen, maar als je tweede wordt achter je ploeggenoot mag je niet klagen. Maar ik draai er niet omheen dat ik ook graag een keer die trui wil."

Voor het tweede jaar op rij ging de titel naar Blaak en Boels-Dolmans. Opnieuw kon de ploeg dus aan het feest. Amy: "We hebben het met de ploeg heel mooi af kunnen maken. Het is een luxe dat je tweede wordt achter een ploeggenote, maar dit kampioenschap was een groot doel van mij. In de koers merkte ik al wel dat het lastig was. Er deden veel sprinters mee en er werd echt op mijn wiel gereden. Ik ben heel blij dat we het vervolgens alsnog zo af hebben kunnen maken."

Toch zag het er halverwege de koers even heel anders uit, toen Amy zichzelf terugvond in een aanzienlijk grote eerste groep, maar haar enige twee ploeggenotes Anna van der Breggen en Blaak de slag hadden gemist. "Gelukkig hebben we het recht kunnen zetten, maar ik kneep hem wel even op dat moment. Toen dacht ik wel; oeh, dit is een heel slechte situatie. Maar ik zag wel dat die groep niet doorreed en ze kwamen samen terug. Dat was wel een wake-up call en vanaf dat moment zaten we met zijn drieën goed in de koers."

Tevreden
Woensdag reed Amy ook al het NK tijdrijden. Daar werd ze zevende. "Ik kijk tevreden terug op deze NK week. De vorm is goed. Ik was wel benieuwd hoe het daarmee zou zijn na het voorjaar, hoe ik het door kon pakken, maar ik mag zeker niet klagen. Over de tijdrit was ik ook echt wel tevreden."

Giro Rosa
De volgende koers staat over minderdag een week alweer op de planning. Amy staat in de qua naam en lengte grootste etappekoers voor vrouwen. de Giro Rosa. Die start vrijdag 6 juli en duurt tien dagen. "Wat ik daar ga doen, daar heb ik eigenlijk nog geen idee van. Ik heb vooral hiernaartoe gepiekt, want het was echt een groot doel van mij. De Giro zie ik volgende week wel weer."

Foto: Sportfoto.nl