Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Twee jaar langer bij Boels-Dolmans

dinsdag 21 augustus 2018

Vandaag is bekend geworden dat ik mijn contract bij Boels-Dolmans met twee jaar verlengd heb. Iets waar ik erg blij mee ben, omdat dit een team is waar alles ontzettend goed geregeld is en ik echt op mijn plek zit. We hebben een ploeg met sterke rensters en alles is zeer professioneel, ook vanuit de begeleiding. Dat geeft veel rust. Al in het voorjaar kreeg ik de vraag of ik bij wilde tekenen. De ploeg was er dus vroeg bij en dat straat veel vertrouwen uit.

Zoals ik al zei hebben we veel sterke rensters in het team. Dat zien sommigen als een nadeel, maar ik juist niet. Ik denk ook dat daar onze kracht ligt. Want met zo'n sterke ploeg werken, zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je altijd op hoog niveau traint als je samen bent. Daarbij koersen we altijd om te winnen. Het is leuk om dat te kunnen doen in ieder koers die je rijdt. Dat hoeft niet eens zozeer voor jezelf te zijn, hoewel dat soms ook leuk is, maar we willen sowieso altijd als team voor de winst gaan.

Wat in de komende twee jaren voor mij ook heel belangrijk zal zijn is mijn baanprogramma. In 2020 zijn de Olympische Spelen in Tokio en in aanloop daarnaartoe wil ik mij meer op de baan gaan focussen. De afgelopen winter en het voorjaar hebben wel bewezen dat de weg en baan voor mij ook goed samen gaan. Het is mooi dat dat goed uitgepakt heeft, zodat we daar nu ook een vervolg aan kunnen geven.

Had ik deze kans niet gekregen, dan had ik de weg misschien wel meer opzij moeten zetten, voor mijn ambities op de baan. Maar eigenlijk ben ik daar nog helemaal niet aan toe. Ik wil graag de combinatie maken. Het zal misschien betekenen dat ik in de zomer volgend jaar een keer een wegwedstrijd moet laten schieten, omdat ik op de baan punten moet halen met het oog op Tokio, maar dat zal ook maar beperkt zijn.

Onze ploegleider Danny Stam is daarnaast ook heel open in wat de mogelijkheden zijn. Hij heeft als voormalig baanwielrenner ook veel ervaring en weet precies hoe het allemaal werkt. Hij helpt me ook echt met mijn planning, zodat het allemaal op een juiste manier te combineren is. Daar ben ik erg blij mee.

Amy

Foto: Sportfoto.nl