Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Opnieuw winst in World Tour klassieker

zaterdag 25 augustus 2018

Voor de tweede keer dit seizoen, maar ook voor de tweede keer in haar carrière, heeft Amy zaterdag een World Tour klassieker gewonnen. Nadat ze in maart de Ronde van Drenthe op haar naam schreef, was het ditmaal raak in de GP de Plouay. In Frankrijk was Amy de snelste in de sprint van een uit ongeveer vijftien rensters bestaande eerste groep. Ze verwees Marianne Vos naar de tweede plaats. "Dit is bizar. Deze zege had ik niet verwacht."

Het was pas Amy's tweede deelname in de GP de Plouay. De vorige keer was al even geleden, in 2010. "Dat was één van mijn eerste jaren bij de vrouwen en toen reed ik de koers niet eens uit. In mijn gedachten was het een koers die mij gezien de klimmen niet echt ligt. Ik dacht altijd dat het te zwaar was voor mij. En doordat hij ieder jaar ook niet zo heel lekker valt voor de Boels Ladies Tour, reed ik hem dus eigenlijk nooit."

Zaterdag bleek het dus anders te zijn, hoewel het zeker een lastige koers was. "We gingen maar met vier van start en raakten Karol Ann door een valpartij al in de eerste ronde kwijt. Gelukkig valt dat mee, maar in de finale waren alleen Megan en ik over. We voelden elkaar echt goed aan. Megan zou in de laatste ronde proberen aan te vallen en deed dat ook heel goed. Ik zou zelf op de sprint wachten, als het erop leek dat het zo zou lopen."

(Tekst gaat verder onder de foto)

Precies dat was ook wat er gebeurde. "Er werd echt een hoog tempo gereden en bergop kon ik op een gegeven moment eigenlijk alleen er aan blijven hangen. Toen was de keus snel gemaakt om niet weg te springen. In de sprint zag ik dan wel hoe het zou eindigen. Het laatste stukje richting de streep liep wat omhoog en daar merkte ik dat ik veel harder door kon versnellen dan die anderen. Toen had ik door dat ik wel eens kon gaan winnen en dat lukte."

De overwinning was alweer Amy's vijfde individuele zege van het jaar. "Na de Ronde van Drenthe had ik zeker niet verwacht dat ik nog een World Tour klassieker zou winnen dit jaar. Ik bekijk het ook van koers tot koers en merk nu ook wel dat we best wat koersdagen hebben gehad. Daardoor had ik even het idee dat het niet zo lekker meer ging, maar dat gaat het dus wel. Ik kijk er naar uit om nu de Boels Ladies Tour te gaan rijden en daarna de WK ploegentijdrit en hopelijk de WK wegwedstrijd."

Foto: Sportfoto.nl