Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Pittig begin Boels Ladies Tour

donderdag 30 augustus 2018

Na haar overwinning in de GP de Plouay, is Amy alweer twee dagen aan het koersen in de Boels Ladies Tour. Dinsdag werd ze achtste in de proloog en woensdag eindigde ze achter solo winnares Annemiek van Vleuten in de eerste groep. "Voorgaande jaren reed ik de GP de Plouay nooit en ik merk nu wel dat ik niet zo fris aan deze koers ben begonnen als in andere jaren", aldus Amy. "Maar het was het ook wel waard!"

Dat ze iets minder fris aan de koers begonnen is, is voor Amy geen reden om niet mee te willen doen in koers. "Als je een wedstrijd rijdt, wil je ook goed zijn. Ik merk dat het niet slecht gaat, maar ik heb ook geen super benen. Ik hoop dat dat nog komt. Maar ik wist vooraf ook dat ik door te starten in Frankrijk, hier iets minder fris van start zo gaan."

Woensdag wachtte het peloton dan ook nog eens een zeer zware rit rond Nijmegen, waarin onder meer de Zevenheuvelenweg en Oude Holleweg liefst zeven keer gepasseerd werden. "Het was een heel zwaar parcours en het was ook mooi, maar je moet ook goed zijn op zo'n dag. Ik was gewoon niet super goed en dan wordt het extra zwaar. Het is jammer dat we op het eind het gat niet meer dicht kregen. Je probeert alles te doen om het dicht te rijden, maar er zat bij mij echt niet zoveel meer in op het eind. Als je op kop zit gaat het wel, maar weer naar voren rijden kost veel moeite. Dan mis je net dat extra."

'Alles moet op zijn plek vallen'
Er is nog tijd om wat recht te zetten, maar of Amy ook mee kan doen om het klassement is de vraag. Anna van der Breggen staat er namens Boels-Dolmans het best voor. "Het is een rare koers, met een proloog op het begin en de tijdrit op het einde. Dat maakt het voor mij, gezien de tijdrijders in dit startveld, gewoon heel lastig om hier podium te rijden in het algemeen klassement. Ik hoop dat we met Anna iets moois kunnen laten zien. Alles moet net even op zijn plek vallen en we hebben ook nog vier dagen te gaan. Deze dag heeft er bij iedereen wel ingehakt, dus dat zien we in de derde rit misschien ook weer terug."

Foto: Sportfoto.nl