Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Wederom zilver in ploegentijdrit WK

zondag 23 september 2018

Bij de wereldkampioenschappen wielrennen in Innsbruck heeft Amy zondag voor het tweede jaar op rij zilver gewonnen in de ploegentijdrit. Met haar team Boels-Dolmans wist ze de tweede tijd neer te zetten in de rit tegen het uurwerk. Waar een jaar geleden in Bergen Team Sunweb sneller was, kwam die ploeg nu tot de derde tijd. Ditmaal bleek het Duitse Canyon-Sram echter de beste. Over 54,4 kilometer gaf Boels-Dolmans 22 seconden toe op het winnende team.

"Het liep echt super goed", wist Amy na afloop. Daarmee kon het team zich dus niets verwijten. "Onderweg had ik ook echt een goed gevoel. We hebben allemaal zo hard mogelijk gereden, zonder elkaar op te blazen. Dat we dan toch op 22 seconden tweede worden had ik niet verwacht. We konden niet harder dan dit en het was niet hard genoeg. Dat is zuur."

Juist het gevoel dat het gewoon goed ging, maakt het extra lastig om dan genoegen te nemen met iets anders dan goud. "We hebben bijvoorbeeld ook goed ingedeeld denk ik. Sommige ploegen gingen het eerste deel harder, maar verloren daarna tijd. Het is moeilijk om vervolgens voor jezelf te plaatsen dat je dan tweede wordt. Van de andere kant; je kunt er lang en kort over praten, maar zij reden gewoon harder vandaag."

'Er is geen kans meer'
Of er nog een moment komt dat Amy wel blij is met het zilver? "Nou, ik denk het eigenlijk niet. Na vorig jaar is dat ook niet gekomen en nu is er ook geen kans meer, omdat er volgend jaar geen ploegentijdrit meer wordt georganiseerd op de WK. Dat maakt het misschien nog wel extra zuur. Je traint om te winnen en we dachten misschien nog wel meer dan vorig jaar dat we er klaar voor waren. Natuurlijk heb je altijd kleine foutjes, maar ik zou niet weten waar we die 22 seconden hebben laten liggen."

Goede vorm
Toch was er ook nog wel wat om over tevreden te zijn. "Met mijn eigen rijden vandaag kan ik zeker blij zijn", aldus Amy. "De vorm is goed. Dat is fijn om te weten met het oog op de wegwedstrijd, volgend weekend. Dat zal een lastige dag worden, waar ik het hoogst haalbare uit mijzelf moet halen. Het is niet een parcours dat op mijn lijf geschreven is en ik moet ook realistisch zijn, maar ik hoop dat we daar als Nederlands team iets moois neer kunnen zetten."