Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Goede start op NK baanwielrennen

donderdag 27 december 2018

In Apeldoorn reed Amy donderdagavond naar een zilveren medaille op de puntenkoers van de Nederlandse kampioenschappen. Daarmee is ze goed begonnen aan het toernooi, waarop ze vier dagen lang actief is. “Ik vond het wel zwaar”, kijkt ze terug na afloop van de eerste avond. “Ik ben net terug uit Spanje, waar we een trainingskamp hadden met de ploeg. Het is wel eventjes weer afzien, maar ik denk dat deze week wel echt een goede investering is voor de rest van de winter.”

Het was opletten geblazen in het peloton, donderdagavond. Amy was goed bij de les. Een aantal andere rensters miste echter al vroeg de slag en kwam daardoor een ronde achter, met veel puntenverlies als gevolg. “Je hebt wel door dat je iedere keer wegrijdt, maar we werden ook een aantal keren teruggepakt”, vertelt Amy. “Maar ik had niet direct door dat we een aantal concurrentes daarmee op achterstand reden.” Kirsten Wild pakte uiteindelijk de titel, voor Amy. Amber van der Hulst greep het brons.

“Het is mooi dat ik na die trainingstijd in Spanje te werd hier”, gaat Amy verder. “Het is gewoon best lastig. Als ik hier super goed had willen rijden, had ik daar niet naartoe moeten gaan, maar dat hoort er ook bij. Vanuit de World Cup in Londen, waar ik het omnium reed, ben ik direct naar Spanje gegaan en daar heb ik heel veel duurtrainingen gedaan. Zondagnacht kwam ik thuis. Dat is wel even pittig.”

'Horen een NK te rijden"
Tijdens de internationale baanwedstrijden kunnen punten gepakt worden met het oog op de Olympische Spelen. "Die zijn daarom ook belangrijk, maar ik vind dat rensters als Kirsten en ik hier ook mee horen te doen. Ik vind dat ook heel leuk. Vanavond reden we met 22 meiden rond. Dat is heel veel en dat is in het verleden wel anders geweest. Ik vind het heel mooi om daar aan mee te doen. Het blijven gewoon vier goede dagen om te doen.”

'Elke mogelijkheid is er één'
Vrijdag rijdt Amy de individuele achtervolging, zaterdag is de koppelkoers en tot slot zondag de scratch. “Hoe de achtervolging zal gaan weet ik niet. Ook daar is de concurrentie beter geworden. Het kan heel goed zijn dat ik geen goede tijd rijd, maar ik ben er nu toch en vind het een heel leuk onderdeel om te doen. De koppelkoers is daarnaast ook wel belangrijk richting de WK. Kirsten en ik hebben niet veel gelegenheden om samen te rijden, dus elke mogelijkheid is goed om aan te grijpen.”

Foto: Lianne van der Linden