Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Titelprolongatie op individuele achtervolging

vrijdag 28 december 2018

Een dag na haar zilveren medaille op de puntenkoers, heeft Amy bij de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen goud gewonnen op de individuele achtervolging. Net als een jaar geleden versloeg ze Loes Adegeest in de strijd om het goud. In de finale wist ze haar tegenstandster in te halen, nadat ze in de kwalificatie een razendsnelle tijd reed van 3.36:725 minuten. "Ik had nog nooit eerder onder de 3.40 minuten gereden."

In de kwalificatie liet Amy zich al goed zien. "Zoals ik gisteren al zei, vind ik dit een mooi onderdeel. Je bent er toch deze vier dagen en dan is het net zo leuk om ook mee te doen. Daarbij vind ik de individuele achtervolging een mooi meetmoment. Je kunt ieder jaar zien hoe je ervoor staat ten opzichte van het jaar ervoor. En ik rijd nu dus vier seconden harder dan mijn persoonlijke record."

Dat laatste bleek in de finale niet mogelijk, want daarin haalde Amy Adegeest in. Dat betekende direct het einde van de wedstrijd. "Natuurlijk is het wel mooi als je je tegenstandster inhaalt, maar vaak rijd je de tweede keer harder dan de eerste keer. Had ik die eerste rit niet gewonnen, dan was ik alsnog heel blij geweest met mijn tijd. Maar nu zag ik haar op een gegeven moment rijden en toen dacht ik wel, ik probeer er gewoon naartoe te rijden."

Misschien op safe
Tijdens de kwalificatie was Amy ook al negen seconden sneller dan Adegeest. Toch wou dat niet zeggen dat het in de finale ook zo zou gaan. "Je weet natuurlijk nooit hoe de tweede keer gaat. Misschien had ze ook wel op safe gereden om bij de eerste twee te zitten. Dat kan natuurlijk ook."

'Verbaas me over de tijd'
Zo liep het echter niet en Amy ging met het goud naar huis. "Over de tijd verbaas ik me wel. Dit is wel echt een specifiek onderdeel. Het is echt niet alleen maar dom lomp hard rijden. Je kunt heel gemakkelijk stil vallen. Ik ben dus heel tevreden. Daarbij is dit een goede voorbereiding op Hong Kong en de WK. Het is daarom fijn dat ik nu nog een goede tijd weet te rijden."

Foto: Sportfoto.nl