Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Ook goud op koppelkoers NK

zaterdag 29 december 2018

Samen met Kirsten Wild heeft Amy zaterdagavond nog een Nederlandse titel aan haar erelijst toe kunnen voegen. In de koppelkoers waren ze oppermachtig. Op de laatste sprint na, waarin gestreden werd om de zilveren plak, wisten ze alle puntensprints te winnen. "We hebben technisch goed gereden en het was ook een goede wedstrijd. We zijn heel tevreden met hoe het is gegaan."

Voor Amy en Kirsten was de koppelkoers vooral ook een goede training. "We hadden vooraf afgesproken dat we met het oog op de wereldbekers technisch gewoon goed wilden rijden", vertelt Amy. "Dat is echt goed gelukt. We reden een goede wedstrijd, ook al zaten we er op momenten niet eens zo heel goed in, juist omdat we ons focusten op de techniek."

Wat wil die focus dan zeggen en dat werken aan de techniek? "Tijdens de wereldbekerwedstrijden gaat het harder en is het meer een automatisme. Nu kunnen je dingen bijschaven. Ook nu is het afzien, maar je hebt wat meer rust, waardoor je meer naar dingen kunt kijken. De afslossingen bijvoorbeeld, op de goede momenten de baan in komen en positioneren. Al die kleine dingen. Dat ging gewoon hartstikke goed en daar halen we veel voldoening uit."

NK belangrijk moment
Waar de concurrentie op een flinke achterstand werd gereden, was het voor Amy en Kirsten toch belangrijk om samen deel te nemen. "Voor ons is het heel belangrijk dat we ook dit NK samen rijden. Er zijn niet zo heel veel momenten dat dat in wedstrijdvorm kan. We hebben heel veel punten van te voren besproken en die in de wedstrijd tot uitvoering kunnen brengen. Dat is voor de buitenwereld niet te zien, maar voor ons heel waardevol. Dit is een heel belangrijk moment geweest voor ons."

Goede test nog in Hong Kong
Tot aan de WK staat nu nog één koppelkoers gepland, bij de wereldbeker in Hong Kong. "We hebben sowieso punten nodig richting de Olympische Spelen, dus daarin is de wereldbeker in Hong Kong ook weer een belangrijk moment. Daarnaast is het een heel goede test. Vorig jaar hebben we voor de WK nog in Minsk gereden. Dat is echt een goed moment om te zien hoe je ervoor staat en dan heb je ook nog een goede trainingsperiode er achteraan, om te kijken wat je nog moet verbeteren. Dat komt nu ook perfect uit.

Foto's: Sportfoto.nl