Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Zilver op slotdag goed NK

zondag 30 december 2018

Met twee gouden en twee zilveren medailles op zak keert Amy terug naar huis van de Nederlands kampioenschappen baanwielrennen. Nadat ze donderdag begon met zilver op de puntenkoers en vervolgens goud won op de individuele achtervolging en koppelkoers, pakte ze zondag zilver op de scratch. In de sprint om de zege bleef alleen Kirsten Wild haar voor. "Ik heb een goed toernooi gehad en ben hier heel blij mee. Mijn vorm is heel goed voor dit moment."

Hoewel Wild in de massasprint de aangewezen favoriet was, werd er in de scratch wedstrijd over veertig ronden niet heel veel aangevallen. "Het was een pasieve koers", kijkt Amy terug. "Ik had eigenlijk gehoopt dat er meer kansen waren om aan te vallen, maar het peloton bleef de hele tijd heel laag in de baan. an is er eigenlijk geen mogelijkheid voor een goede aanval. Er werden wel wat pogingen gedaan, maar die hadden op die manier niet echt kans van slagen, waardoor het uiteindelijk een sprint werd."

En dus kwam er toch een sprint om de zege. "Als het dan op een sprint aankomt weet je wel dat het heel moeilijk gaat worden. Die tweede plaats bleek dan ook het hoogst haalbare. Natuurlijk hoopte ik Kirsten te kunnen kloppen in de sprint, maar daar moet je ook wel realistisch in zijn. Het is gewoon lastig. Ik ben ook niet helemaal zoek gereden in de sprint en kan daar ook tevreden mee zijn."

Spanje en Hong Kong
Daarmee zitten de Nederlandse kampioenschappen er dus op en heeft Amy ook haar laatste wedstrijd van 2018 gereden. "Nu ga ik even lekker oud en nieuw vieren. Daarna ben ik nog een weekje thuis, gevolgd door tien dagen in Spanje en dan de World Cup in Hong Kong. Daarna ga ik naar Spanje of Portugal voor een trainingskamp. Daar maak ik een combinatie van veel duurtrainingen met intensieve blokken erin. Dat heb ik vorig jaar ook gedaan en is me goed bevallen. Na de WK ga ik vanaf de Ronde van Drenthe de weg weer op."

Foto: Sportfoto.nl