Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

In Drenthe goed aan voorjaar begonnen

vrijdag 15 maart 2019

Bij haar terugkeer op de weg, na haar gouden medaille bij de WK baanwielrennen, heeft Amy zich vrijdag direct goed laten zien. In de Drentse Acht van Westerveld finishte ze als tweede. Ze won de sprint van zeven achtervolgsters, op solo winnares Audrey Cordon-Ragot. “Het was een goede dag en ik was ook blij met de sprint die ik reed. We hadden waaiers en daardoor was het een heel zware wedstrijd. Dan is het ook een heel andere sprint dan bij een massasprint.”

In die eerste wegwedstrijd van het seizoen mocht Amy direct aan de bak. Er werd in Drenthe windkracht zes gemeten op het vlakke en op de VAM Berg was de wind helemaal hevig. Nadat het peloton met tegenwind begon en bij elkaar bleef, brak het vervolgens al snel. “Dit waren extreme omstandigheden”, kijkt Amy terug. “Vorig jaar voelde het makkelijker aan, maar toen was het weer ook heel anders.”

De kopgroep bestond aanvankelijk uit twaalf rensters. “Ook Jolien D’hoore, mijn ploeggenote, zat erbij. Zij viel op de VAM Berg helaas en ik hoop dat het goed met haar gaat. Dat ik vervolgens alleen zat was niet ideaal, maar daar konden we natuurlijk weinig aan doen. Op een gegeven moment wist ik ook dat ik gewoon moest gaan kiezen met wie ik mee sprong. Er zaten twee rensters van Canyon-Sram mee en twee van Trek-Segafrede. Cordon-Ragot was er vandoor en het was niet aan mij om te gaan achtervolgen. Ik gokte op de sprint en denk dat dit het hoogst haalbare was.”

'Zal zwaar worden'
Zondag wordt er opnieuw gereden. Dan staat de World Tour wedstrijd Ronde van Drenthe op het programma, waar Amy vorig jaar won. “Zondag is weer een nieuwe dag. Het zal heel zwaar worden. We staan dan met meer UCI teams aan  de start, maar ik heb de Ronde van Drenthe ook verkend en het lijkt mij zwaarder dan vorig jaar. De koers is heel erg lang en daarbij rijden we veel meer op de open vlaktes.”

Foto: Sportfoto.nl