Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Aanval loont niet in Gent-Wevelgem

zondag 31 maart 2019

Achter winnares Kirsten Wild is Amy zondag vijfde geworden in Gent-Wevelgem. Ondanks een zware wedstrijd eindigde de Belgische Women's World Tour klassieker in een massasprint. Daarin was Wild de sterkste. Amy sprintte nog naar de vijfde plek, ondanks dat ze in de finale ook bij aanvallen betrokken was. "Er was in de finale gewoon teveel tegenwind, waardoor het gewoon niet brak. Dat was jammer, maar we hebben het geprobeerd."

Er werd vanaf de start hard gereden door het peloton en dat merkten de rensters ook. "Het was best zwaar vandaag", vertelt Amy. "Maar er stond te weinig wind om het echt te laten breken. Er zitten allemaal stukken in het parcours waar je wel van voren wil zitten. Dat maakt het gewoon heel zwaar. We waren niet allemaal super goed vandaag, maar ik denk dat we goed gekoerst hebben in de finale. Het is zonde dat we het niet af hebben kunnen maken."

Moeilijke sprint
In de finale probeerde Boels-Dolmans meermaals aan te vallen, maar wegrijden bleek niet mogelijk. Bijna negentig rensters gingen sprinten om de zege. "Die sprint zou ik doen en ik voelde me ook nog wel goed, maar het is een heel moeilijke sprint.  Je moet goed positie kiezen. Ik raakte net wat te lang opgesloten om aan te gaan, terwijl ik het van een wat langere sprint moet hebben. Kirsten deed het gewoon heel goed."

Foto: Sportfoto.nl