Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

De koers roze gekleurd in Amstel Gold Race

zondag 21 april 2019

Ze vielen op qua kleding en in koers, maar na afloop van de Amstel Gold Race stond Amy's team Boels-Dolmans zondag met lege handen. "Het was een heel zware koers", kijkt Amy na afloop zelf terug. "Voor de Eyserbosweg gingen ze al vol. Bij mij ging het echt ook echt wel goed en zo voelde het ook. Op de Eyserbosweg ging ik dan ook mee toen er werd aangevallen, maar daar ben ik helaas wel over mijn limiet gegaan."

Dat Amy daar over de grens ging, had consequenties voor het vervolg van de koers. "Op de Fromberg trokken ze vol door. Dat was echt jammer. Had ik één moment herstel gehad, dan had ik wel mee gekund, maar ik zat daar zo kapot dat ik ze moest laten gaan. Op zo'n moment sta je gewoon geparkeerd."

Toch kwam Amy nog wel weer van voren te rijden. "Het kwam weer bij elkaar, waarna er werd gedemarreerd in de afdaling. Daar reageerde ik op en ook dat ging op zich wel goed. Maar toen gingen ze aan op de Cauberg en op dat moment kwam ik tekort. Dan merk je dat je al zo diep bent gegaan. Ik ben tevreden over hoe ik reed, maar het was wel balen dat ik in de finale niet wat voor het team heb kunnen doen. Buiten dat vond ik het een heel mooi parcours en was dit denk ik ook een heel mooie koers voor het publiek."

In het roze voor Pink Ribbon
Om geld in te zamelen voor Pink Ribbon reed de complete Boels-Dolmans ploeg in het roze. "Ik vind de fiets en het tenue echt heel mooi", aldus Amy. "En ik vind dit ook een heel mooi initiatief. Hopelijk halen we heel veel geld hiermee op. We hoopten wel dat het vandaag nog wel meer zou worden. Tot morgenochtend kan er nog geboden worden. De fiets rijdt top en het is heel speciaal om hierin te rijden. Ik hoop dat mensen nog gaan bieden!" Dat bieden kan op boelsdolmansforpinkribbon.com.