Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Goed trainingskamp achter de rug

zaterdag 25 januari 2014

Het duurt niet lang meer voor het wielerseizoen alweer begint en dus is er naast de lancering van deze website meer nieuws te melden. Ter voorbereiding op de wedstrijden is Amy bijvoorbeeld met haar team Giant-Shimano op trainingskamp geweest. "Ik ben nu net twee dagen terug, nadat ik twee en een halve week met de ploeg in Altea Hills ben geweest", vertelt ze er zelf over. "We hebben daar met het team een mooie thuisbasis, waar we vaker naartoe gaan."

Omdat de ploeg van hoofdsponsor veranderde ontvingen zowel de mannen als de vrouwen van het team nieuwe kleding. Met de aankondiging van Giant als nieuwe hoofdsponsor, moest er daarom in Spanje meer worden gedaan dan alleen maar trainen. "Maar ondanks dat we in de eerste week druk waren met het maken van foto's en het aanmeten van de positie op mijn nieuwe Giant fiets, heb ik toch al goed kunnen trainen. Voor mij kwam het zeker ook goed uit dat we daar zo lang zaten, want ik heb een blok over moeten slaan, omdat ik een aantal dagen ziek in bed lag."

Basis
Ieder trainingskamp heeft natuurlijk een doel en in de winter is dat eigenlijk altijd hetzelfde als het aankomt op de trainingen zelf. "Ik denk dat we een goede basis met het team hebben gelegd", zegt Amy. "En dan zowel op de fiets als buiten de trainingen om. Kortom, ik denk dat we een goed trainingskamp hebben gehad en dat ik er met een redelijk goede vorm uit ben gekomen. Ik hoop dat ik zo klaar ben voor de Tour of Qatar, begin februari."