Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Wereldtitel op mixed relay in Yorkshire

zondag 22 september 2019

Na de Europese titel in de mixed relay, heeft Amy met het Nederlandse team zondag ook de wereldtitel op dat onderdeel weten te veroveren. In Yorkshire was die wedstrijd de opening van de daar georganiseerde wereldkampioenschappen. Drie mannen van ieder team reden eerst en op het moment dat zij gefinisht waren, gingen van datzelfde land drie vrouwen van start. Nederland kreeg Duitsland en Groot-Britanië met zich mee op het podium.

"Ik ben hier absoluut blij mee", zei Amy na afloop met een lach op haar gezicht. Het nieuwe onderdeel vervangt op de WK de ploegentijdrit voor commerciële teams. "Dit is wel echt een ander onderdeel dan de ploegentijdrit. Een ploegentijdrit vind ik ook heel mooi, maar dit heeft ook zeker wat. Het is ook veel spectaculairder. Ik vind het heel moeilijk om het met de ploegentijdrit te vergelijken. Het is namelijk anders afzien. Zelf vind ik het ook leuker afzien, omdat het korter is en sneller gaat. Ik hoop dat het in de toekomst op het programma blijft staan."

De Nederlandse mannen hadden al een mooie voorsprong op de andere teams opgebouwd. Bij de vrouwen wist Duitsland nog wel iets in te lopen op Amy en haar teamgenotes Lucinda Brand en Riejanne Markus. Aan de streep was het verschil echter nog 23 seconden. "Je merkt niet heel veel van hoe je ervoor staat, want het is vrij kort. Maar aan Loes, de bondscoach, merkte ik wel dat het goed ging. Zij was heel rustig in de auto. We hadden totaal geen stress en draaiden gewoon super goed met elkaar. Dan merk je dat het gewoon goed gaat."

Puntjes op de i
Na haar val in de slotrit van de Boels Ladies Tour, was het voor Amy ook weer haar eerste wedstrijd. Ze kan nu ook met vertrouwen vooruit kijken naar de wegwedstrijd van zaterdag. "Ik merk wel dat ik in de afgelopen twee weken een andere voorbereiding hebt gehad. Het is eigenlijk de eerste intensieve dag weer, maar ik mag zeker niet klagen. Ik heb nog een week tot de wegkoers. In een week kan je nog veel doen. Ik merk dat de basis heel goed is en hoop dat ik deze week de puntjes nog op de i kan zetten."

Foto's: Sportfoto.nl