Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Eerste koersdag goed doorstaan

dinsdag 4 februari 2014

Met de eerste etappe van het Museum of Islamic Art in Doha naar Mesaieed, een rit over 97 kilometer, is de Ladies Tour of Qatar dinsdag van start gegaan. Voor het vijfde jaar op rij opende Amy daar haar wedstrijdseizoen en het begon direct goed. Amy vond zichzelf samen met ploeggenote Kirsten Wild terug in de eerste groep van twintig rensters, die vooruit wist te blijven. Daarbij verrichte ze veel werk in de finale en ging Wild in de sprint uiteindelijk met de zege aan de haal. Zelf finishte Amy als twintigste.

"Die groep ontstond op het tweede rechte stuk na de eerste tussensprint", keek Amy na afloop van de rit terug op de wedstrijd. Toen waren er al wel een flink aantal kilometers afgelegd, want in Qatar kennen de parcoursen weinig bochten. "De schifting kwam niet echt door een team. Gewoon door meerdere rensters bij elkaar en toen nam Orica-AIS het een beetje over. Maar eigenlijk reden we vooral met zijn allen wel door volgens mij, tot het brak."

Na die breuk bestond de eerste groep dus uit nog iets meer dan twintig rensters. "Daarna hebben we gewoon hoog tempo doorgereden en op het laatst werkte nog ongeveer de helft van de groep mee, zodat Kirsten zich mooi kon sparen. Toen reed Chantal Blaak nog weg en heb ik zo lang mogelijk doorgereden, totdat Kirsten het over kon nemen om te sprinten. En dat pakte goed uit."

Foto: ASO - Bruno Bade