Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Dubbelslag in Tour of Qatar

woensdag 5 februari 2014

Een geweldig resultaat woensdag voor Amy. Ze heeft de tweede etappe in de Ladies Tour of Qatar op haar naam geschreven en daarbij de leiding in het klassement overgenomen van ploeggenote Kirsten Wild. Amy was de snelste uit een kopgroep van vier rensters en won door een machtige sprint met drie seconden voorsprong op Anna van der Breggen van Rabo-Liv. "Kirsten zat in de groep achter me en was de leidster in het klassement", liet Amy na afloop weten. "Daardoor kon ik in de laatste kilometers gokken op de sprint en in het laatste wiel blijven zitten. Ik ben heel blij met deze zege."

Al vroeg in de wedstrijd werd het peloton, net als in de eerste rit, uiteen geslagen in meerdere waaiers. De eerste groep bestond uit 21 rensters en daarbij was Liv-Shimano goed vertegenwoordigd. Amy zag er drie teamgenotes in terug. "We hadden vanaf de start veel wind en het was een zware etappe, maar wel een mooie etappe." De kopgroep van vier rensters, waarin ook Charlotte Becker (Wiggle) en Inga Cilvinaite (Rusvelo) te vinden waren, ontstond op ongeveer tien kilometer van de finish.

Voorafgaand aan de etappekoers vond Amy het nog lastig in te schatten hoe ze er voor stond. "Ik twijfelde heel erg aan mijn vorm en weet ook wel dat het pas februari is, maar vergeleken met andere jaren sta ik er nu beter voor. Daar ben ik sowieso blij mee en daar komt nog eens bij dat dit de eerste grote koers is die ik win." Met de leiderstrui om haar schouders gaat Amy nu de derde rit in, terwijl Wild tweede staat in het klassement. Dat is voor Liv-Shimano ideaal. "De aankomende dagen gaan we wel zien hoe het loopt. We staan er als team nu goed voor."

Foto: ASO - Bruno Bade

Video: laatste kilometers en winst Amy