Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Winst in Omloop Het Nieuwsblad

zaterdag 1 maart 2014

Met de voor Amy zo succesvol verlopen Ladies Tour of Qatar al achter de rug, is in België het wielerseizoen zaterdag ook echt in gang geschoten. En hoe, want opnieuw toonde Amy zich en dat leverde haar de winst op in de Omloop Het Nieuwsblad. Haar eerste zege in een internationale eendaagse koers. Ze bleef in de openingsklassieker haar medevluchters, de Britse kampioene Lizzie Armitstead en de Zweedse Emma Johansson, voor in de sprint. "Ik ben echt super blij met deze overwinning", aldus Amy na afloop. "Die zege in Qatar was al super gaaf, maar Het Nieuwsblad winnen is toch wel wat specialer."

"We hadden als doel om met de ploeg te winnen vandaag", verslaat Amy de wedstrijd na afloop. "Nu kwam het mooi uit dat ik vroeg in de ontsnapping zat en we hadden natuurlijk ook nog Kirsten achter de hand. Zij zat in de groep achter mij." Amy was halverwege de wedstrijd samen met Armitstead, Johansson en ook nog de Luxemburgse Christine Majerus, eveneens kampioene van haar land, ontsnapt.

Samenwerken
Waar achter hen de rest van het peloton uit elkaar viel en een groep van ruim twintig rensters in de achtervolging overbleef, werkten de meiden in de kopgroep goed samen. "Het was na de Cote de Trieu al gebroken en Lizzie was daar alleen voorop. Op de Patersberg trok Emma door en brak het weer een beetje. In de afdaling zijn we daarna naar elkaar toe gereden. We waren met zijn vieren weg en na de Paddenstraat waren we nog maar zijn drieën over. Toen zijn we gewoon doorgereden tot vijf kilometer voor het einde, waarna we meer naar elkaar gingen kijken."

Spannend
De overwinning lag in de finale vervolgens nog niet zomaar voor het grijpen. "Ik vond het nog wel even spannend, want Lizzie en Emma zijn natuurlijk ook heel snel. Op 300 meter van de streep ging ik aan en gelukkig kwamen ze er niet meer overheen. Ik ben er echt heel blij mee en het laat wel zien dat ik qua vorm echt op de goede weg ben."

Op Sporza verscheen een korte samenvatting van de wedstrijd, met daarbij een interview met Amy. Bekijk de video hier.