Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Aanvallen tijdens eerste koers Drenthe

donderdag 13 maart 2014

In vier dagen tijd staan in Drenthe drie internationale wedstrijden gepland. Daarbij werd donderdag de Molecaten Drentse Acht verreden en daarin toonde Amy zich direct. Samen met vijf anderen trok ze ten aanval in het tweede deel van de wedstrijd. Uit dat groepje ontsnapte Amy vervolgens ook nog eens met Loes Gunnewijk en Anna van der Breggen. "We kwamen op een gegeven moment weg, maar Loes reed niet door ook Anna reed niet vol", vertelt ze na afloop. "Dan ga ik natuurlijk ook niet vol doorrijden, want als ze dan demarreren ben ik het die niet mee zit."

Dat de samenwerking niet optimaal was vond Amy jammer, maar waarom dat zo was kan ze niet inschatten. "Of ze niet met mij naar de streep durfden? Dat weet ik niet, maar ik vond dat we wel een mooi groepje hadden. Daarna kwam het allemaal weer bij elkaar en kwam de ene naar de andere aanval."

Uiteindelijk draaide de koers van Dwingeloo naar Borger op een sprint aan met een flink uitgedund peloton. Minder dan vijftig rensters haalden de finish. In de sprint reed Amy naar de zesdse plaats in de uitslag en dat was nog geen gemakkelijke opgave. "Het was een beetje een gevaarlijke aankomst hier, maar toch neem je wel wat risico’s in zo’n finale. Als je eenmaal in de positie zit ga je er ook voor."

Na afloop keek Amy in ieder geval met een goed gevoel terug op de wedstrijd. "Ik ben wel tevreden over vandaag. De vorm is goed en dat wist ik niet helemaal zeker, omdat ik afgelopen week ook verkouden was. Maar ik ga nu met een goed gevoel richting de wereldbeker wedstrijd die hier zaterdag in Drenthe wordt verreden."