Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Goede World Cup Drenthe niet beloond

zaterdag 15 maart 2014

Een reclame voor het vrouwenwielrennen, zo noemden veel kijkers van de televisie uitzending het verloop van de Ronde van Drenthe zaterdag. De eerste World Cup van het seizoen werd namelijk live getoond. Ook Amy toonde zich in de wedstrijd, die voor de rensters zelf vooral heel zwaar was. "We reden daarbij als team erg goed van voren en zaten er steeds bij", doet Amy verslag. "Het is jammer dat we onze goede dag niet af konden sluiten met een podiumplek."

De overwinning ging in Hoogeveen naar Lizzie Armitstead. Die Britse renster was in de finale naar Anna van der Breggen toe gereden. Zij reed op haar beurt al langer in de aanval en had daarbij eerst gezelschap van haar Rabobank ploeggenote Iris Slappendel. "Het was heel moeilijk om die twee Rabobank meiden terug te halen en vervolgens heb ik op het einde volle bak voor Kirsten gereden. Dat deed ik in de hoop dat we het tweetal nog konden pakken, maar ze waren te ver weg. Jammer dat we zo een goede dag niet konden afsluiten met een podiumplek."

Bergtrui
Wild finishte uiteindelijk als zesde, terwijl Amy zelf negende werd. Na afloop mocht ze echter toch het podium. Met ingang van dit seizoen is er namelijk meer dan één trui te vergeven in de World Cup. Naast de leidster in het algemeen klassement, zijn er nu ook een bergtrui, een sprinttrui en een jongerentrui in het leven geroepen. Amy is de eerste leidster in het bergklassement. "Ik ben wel bij dat ik in ieder geval die trui nog heb kunnen pakken", lacht ze."