Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Tweede in Oud Vossemeer

zaterdag 22 maart 2014

Voor de vierde keer in dit prille seizoen heeft Amy een podiumplaats weten te bemachtigen. Dat deed ze ditmaal in een criterium, want zaterdag reed Amy naar een tweede plaats in de Ronde van Oud Vossemeer. In de sprint met een kopgroepje die aanvankelijk uit zes rensters bestond en waarvan er in de finale nog vijf overbleven, bleek alleen Thalita de Jong (Rabo Liv) sneller te zijn.

"In de tweede ronde waren Iris Slappendel, Vera Koedooder en Kirsten Coppens al weg", doet Amy verslag. "Ik kon er nog net op tijd naartoe rijden, met Thalita de Jong in mijn wiel. Vlak daarna sloot ook Lucinda Brand nog aan." Daardoor reden in de kopgroep van zes drie renster van Rabo Liv, want Slappendel, Brand en De Jong rijden allen voor dat team. "We zijn de hele de tijd met zijn zessen goed doorgereden. Toen we het peloton dubbelden moesten zij afsprinten en ging voor ons de finale in."

Dat zou voor Amy een lastige opgave blijken. "De drie Rabobank meiden vielen om de beurt aan en ik kon overal op reageren. Alleen in de sprint was ik jammer genoeg niet meer goed genoeg. Maar ik ben alsnog wel tevreden met een tweede plaats, aangezien ik met drie Rabo meiden in de kopgroep zat."