Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

"Ik heb een stap kunnen maken"

donderdag 27 maart 2014

In Waregem won Amy woensdag al voor de derde keer dit seizoen een wedstrijd. Na overwinningen in de tweede etappe van de Ladies Tour of Qatar en de Omloop Het Nieuwsblad, was ze nu de beste in Dwars door Vlaanderen. Een beter start van het jaar ooit voor Amy en dat geeft ook goede hoop voor de koersen die dit seizoen nog komen gaan. Tijd dus voor een kort interview aan de hand van een aantal vragen.

Even terug naar gisteren. Je reed naar de kopgroep toe en won. Hoe ging dat precies?
Amy: "Er waren gelijk al een hoop aanvallen en we reageerden allemaal goed met het team. Op een gegeven moment was Julia met nog drie rensters weg, waarna ik een ronde later samen met Kirsten een mooie actie deed, zodat ik er naartoe kon rijden. Het duurde daarna wel anderhalve ronde voordat ik er bij kwam, maar daarna hebben Julia en ik goed samen kunnen werken. In de sprint kon ik het mooi afmaken."

Zo goed ben je je seizoen nog nooit begonnen. Wat doet dat met jou?
"Dit geeft wel vertrouwen ja. Het laat zien dat ik goed genoeg de winter uit ben gekomen en ik hoop deze lijn vast te houden. Ik denk dat ik nu ook wel de stap heb kunnen maken, waar ik net tegenaan zat. Daar ben ik wel erg blij mee."

Maakt dit jouw ambities ook anders voor bijvoorbeeld de wereldbekerwedstrijden?
"Nee, dat niet echt. Ik bekijk alle wedstrijden gewoon van wedstrijd tot wedstrijd en ik zie wel wat er daarbij op mijn pad komt. Tot nu toe heb ik denk ik nog niet te klagen, haha."

Komende zondag staat de Trofeo Alfredo Binda in Italië op het programma, de tweede wedstrijd in de wereldbeker. Wat verwacht je van die koers?
"Ik weet het eigenlijk niet echt. Het is voor mij de eerste keer dat ik in Binda ga rijden. Ik hoop een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten."