Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Energiewacht Tour kent pittig vervolg

zaterdag 12 april 2014

Nadat Amy's team Giant-Shimano de eerste twee etappes met Kirsten Wild wist te winnen in de Energiewacht Tour, is de ploeg de leiderstrui vrijdag verloren en die hebben ze zaterdag niet terug kunnen pakken. "We hebben gisteren gegokt en verloren in de ochtendetappe en raakten daardoor de gele trui kwijt", vertelt Amy. "Vervolgens reden we een ploegentijdrit, waarover we erg tevreden mogen zijn denk ik. Het was de eerste keer dat we samen reden het draaide eigenlijk wel goed. De vijfde plaats was een mooi resultaat."

Zaterdag stond de langste etappe van de Groningse vijfdaagse gepland. Daarin kregen de rensters 136,7 kilometer af te leggen. "We wilden het daarbij in de eerste ronde graag op de kant zetten en dat lukte op zich ook wel. Alleen denk ik dat de wind niet gunstig genoeg stond. Later brak het toch nog, maar toen zaten we jammer genoeg maar met zijn tweeën mee." Alleen Amy en Kirsten Wild waren namens Giant-Shimano in de kopgroep van zeventien rensters te vinden en die groep bleef vooruit. Lucinda Brand won solo.

"Rabobank had vier meiden in de eerste groep zitten en zij gingen in de aanval. Op  een hoop aanvallen kon ik reageren, maar uiteindelijk ging Lucinda. Daarop reageerde niemand en we keken denk ik te veel naar elkaar, waardoor zij een grote voorsprong kon nemen. In de laatste vijftien kilometer probeerden we het gat nog dicht te krijgen met twee rensters van Lululemon en leidster Vera Koedooder, maar we kregen het niet meer dicht. Toch denk ik dat we alsnog wel tevreden mogen zijn met de twee etappes die we al op zak hebben."