Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Succesvolle Energiewacht Tour ten einde

zondag 13 april 2014

De Energiewacht Tour zit erop. Twee ritzeges haalde Giant-Shimano tot nu toe binnen en daar kwam er zondag in de slotrit geen bij. Een kopgroepje bleef vooruit en daarbij won Chantal Blaak (Specialized-Lululemon). Dat had nog even anders kunnen lopen, meent Amy. "In de eerste ronde was het gelijk gebroken en zaten Kirsten en ik beiden in een eerste groepje", verelt ze. "Maar er werd niet echt doorgereden, waardoor een aantal rensters weer terug wisten te komen."

Uiteindelijk konden acht rensters wel ontsnappen en zij zouden ook stand houden. "Er werd meer aangevallen en op een gegeven moment was dat groepje weg. Daarin zat Sara van ons team, dus dat was voor ons perfect. We probeerden wel zo goed mogelijk van voren te blijven, zodat als het terugkwam we voor een massasprint konden gaan met Kirsten. Maar de groep bleef weg en wij waren ondertussen weer een peloton geworden." Mustonen finishte als vierde.

Na vijf dagen is de Energiewacht Tour dus ten einde. Individueel zat er voor Amy geen succes in, maar Wild won namens het team de eerste twee etappes. In het klassement eindigde Amy als veertiende. "Nu ga ik een weekje thuis herstellen en weer beginnen met trainen voor de Waalse Pijl."