Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Van de Muur tot het podium in Geldrop

zondag 27 april 2014

In de Ronde van Geldrop is Amy zondag weer eens op het podium geëindigd. Ze finishte als derde achter winnares Henriëtte Woering. "Zij waren al snel weggereden en niemand reageerde daarop", vertelt Amy na afloop. "Ik heb nog vaak geprobeerd om de spong te maken en het dicht proberen te rijden, maar iedereen reageerde direct als ik ging en ze reden vervolgens niet door. Dat was echt heel frustrerend."

Over haar eigen presteren kon Amy wel tevreden zijn. "Ik voelde me verder wel goed en de sprint ging ook goed, alleen was het jammer dat er zo zwak gereden werd door de rest. Voor mijzelf was het nog wel een goede dag."

Waalse Pijl en tijdrit Borsele
Eerder in de week kwam Amy ook al in actie. Tot twee keer toe zelfs. Woensdag reed ze de Waalse Pijl, twee dagen later de tijdrit in Borsele. "In de Waalse Pijl voelde ik me wel goed", kijkt Amy terug. "Ik zat in het begin van de wedstrijd goed in de koers en kon Claudia goed bijstaan. Op het moment dat het echt begon had ik echter even een slecht moment en kon ik niet mee. Op zich ben ik wel tevreden met wat ik nog heb kunnen doen."

De 19,9 kilometer lange tijdrit leverde Amy vrijdag de achttiende plaats op. "Mijn gemiddelde snelheid was beter dan in voorgaande jaren, alleen miste ik een beetje de felheid om echt diep te gaan en af te zien. Er had denk ik nog wel meer in gezeten, maar het zat er blijkbaar niet in. Ik denk dus dat ik wel tevreden moet zijn met dit resultaat."