Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Tevreden over GP Elsy Jacobs

zondag 4 mei 2014

In de afgelopen drie dagen was Amy in de GP Elsy Jacobs actief. Die Luxemburgse rittenkoers begon vrijdag met een proloog, kende zaterdag haar zwaarste etappe en eindigde zondag met de slotrit. Amy finishte daarbij als negende in de proloog en werd in de etappes zesde en veertiende. Het leverde haar een achtste plaats op in het eindklassement. "Ik ben daar al met al wel tevreden over", laat ze weten. "Mijn vorm voor de Womens Tour is denk ik wel goed. Dat is mijn laatste koers voor mijn rustperiode."

Vrijdag begon Amy dus al met een goed resultaat. "Ik reed een redelijk goed proloog, al had ik denk ik wel iets sneller kunnen zijn. Helaas maakte ik een paar technische foutjes, maar gelukkig verloor ik niet heel veel op de eerste." Amy was er tevreden mee, net als over de eerste etappe zaterdag. "Als team deden we daar goed werk en ik kon vaak mee op de goede momenten. Daardoor zat ik in de plaatselijke ronde ook mee in de eerste ontsnapping. Alleen had Anna van der Breggen een mooie aanval en zij bleef weg. In de sprint werd ik nog net aan vijfde van de groep."

Rabo Liv controleerde zondag de slotrit en stelde daarmee de zege van Van der Breggen veilig, evenals de etappewinst voor Marianne Vos en alle andere leiderstruien. "Ik voelde me weer goed en kon goed meekomen, maar het was wel lastig koersen tegen zo'n sterk Rabobank team. Als team hebben we denk ik zo goed mogelijk proberen te rijden. Alleen de sprint verliep niet helemaal zoals gepland en daardoor zat ik niet goed genoeg van voren. Maar ik denk dat we tevreden mogen zijn over deze drie dagen."