Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Women's Tour met topklasseringen afgesloten

zondag 11 mei 2014

Met een derde plaats in de afsluitende vijfde etappe en uiteindelijk een zesde plaats in het eindklassement heeft Amy de Women's Tour beëindigd. Ze steeg door de bonificatiesecondes die bij de derde plaats behoorden op het laatste moment nog in de stand. "Ik had als opdracht meegekregen om ergens secondes proberen te pakken en zo nog een beetje op te schuiven in het klassement", vertelt Amy. Dat lukte onderweg niet, maar aan de eindstreep dus wel.

"Er reed uiteindelijk een kopgroepje weg, maar Rabobank controleerde de hele dag sterk en zij pakten samen met Wiggle-Honda de kopgroep weer terug", doet Amy verder verslag van de etappe. "In de laatste tien kilometer waren er nog een hoop aanvallen. Op een hoop van die aanvallen konden we reageren dankzij een sterke wedstrijd van mijn ploeggenootjes Janine en Anouska, waardoor Mascha en ik ons konden sparen."

Amy kon zich dus gaan richten op de sprint. "In de finale kon ik mij goed van voren houden. Opnieuw mede door goede hulp. Zo wist ik in een hectische en tactische finale toch nog mooi derde te worden en daardoor toch nog op het laatste moment mijn secondes bonificatie te pakken. Daardoor ben ik uiteindelijk nog zesde geworden in het klassement."

Zaterdag ook al goed
In de etappe van zaterdag was Amy nog als elfde gefinisht. Daarin kon ze net niet meedoen om de winst. "Maar het ging eigenlijk wel goed. Er werd opnieuw een hoog tempo gereden en ik kon daar wel bij meekomen. Op een gegeven moment was er een kopgroepje weg, maar zij werden later weer teruggepakt. Het was best lastig om echt wat te proberen in de wedstrijd, omdat je niet echt met je eigen team rijd. Maar ik denk dat wij zeker niet mogen klagen over hoe wij hier hebben gereden als groep."

De finale was wat vreemd voor het peloton in die vierde etappe. "Op vijftien kilometer van het einde moesten we nog geneutraliseerd rijden, omdat op het parcours een ongeluk was gebeurd buiten de wedstrijd. In de finale zat ik er daarna niet echt helemaal lekker in en ik zat daardoor net even te ver van achteren om in de sprint echt mee te doen. Maar het was wel weer een heel mooie etappe met super veel mensen langs de kant. Gelukkig werd ik nog elfde."

Volgend jaar terug
Al met al kon Amy terugkijken op een mooie koers met de Nederlandse selectie. "Het was een leuke week met mooie wedstrijden en een goede organisatie. Ik hoop er volgend jaar weer terug te komen." Nu gaat ze een periode van trainen in. Met de Nederlandse ploeg gaat ze komende week op een trainingskamp van negen dagen.