Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Tweede plaats na lange aanval

zondag 25 mei 2014

Achter ploeggenote Maaike Polspoel is Amy zondag tweede geworden in de Grote Prijs Groenen Groep. Die uitslag behaalde ze ook vorig jaar, maar toen eindigde de wedstrijd in een massasprint. Ditmaal was Amy lange tijd in de aanval in de wedstrijd die verreden werd over negen omlopen. "Ik was al vanaf de eerste ronde weg met Lotte van Hoek", legt Amy het wedstrijdverloop uit. "Eén renster sloot aan en vervolgens kwam ook Maaike er nog bij met twee anderen."

De kopgroep hield stand en dat kwam voor een groot deel doordat iedereen wist wat er te doen stond. "We reden allemaal goed samen en konden zo vooruit blijven. In de op één na laatste ronde probeerde Maaike het en zij was gelijk weg. Daarna heb ik het in de slotronde ook geprobeerd voor de tweede plaats en ook ik bleef weg, waardoor we mooie eerste en tweede werden."

Voor Amy is de uitslag een mooi resultaat na een pittige week. "Ik ben met de nationale selectie op trainingskamp geweest in Toscane. Vrijdag ben ik daarvan teruggekomen en dit was mijn eerste wedstrijd weer. Ik ben dan ook zeker tevreden met dit resultaat."