Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Aandeel in teamfeestje op de Veluwe

woensdag 4 juni 2014

De overwinning, de tweede plaats en de vierde in de uitslag. Voor zo'n resultaat kan je als team natuurlijk alleen maar tekenen en dat deed Amy's team Giant-Shimano woensdag dan ook in de Parel van de Veluwe. Amy werd zelf vierde en kwam dus net niet op het podium terecht, maar dat mocht de pret niet drukken. Ploeggenote Floortje Mackaij was namelijk de beste uit een kopgroep van drie rensters en een andere ploeggenote Sara Mustonen werd ook nog eens tweede. Amy won in de regen de sprint van het peloton.

"We zaten vandaag met zijn allen steeds goed van voren", doet Amy na afloop van de wedstrijd haar verslag. "In het eerste smalle stuk van de koers moesten we dat ook doen om de koers wat harden te maken. Daar slaagden we in en Willeke reed weg met een mooi groepje." Ideaal voor de rest van het team, want waar het viertal aan kop zelfs even drie minuten voorsprong hadden, kon de rest van de ploeg de benen sparen.

Het groepje werd echter teruggepakt. Daarop nam Giant-Shimano zelf het heft weer in handen. "Nadat ze terug werden gepakt probeerden wij om met de ploeg het tempo er in te houden, maar het brak niet helemaal en dus stopten we weer. In de finale gooiden we het op de aanval, nadat eerst nog een groepje terugkwam van achteren. De eerste aanval was eigenlijk direct raak. Floortje en Sara bleven weg."

Voor Amy restte nog de sprint om de vierde plaats. "Er kwam niet echt een goede achtervolging opgang  en Floortje en Sara konden mooie eerste en tweede worden. Maaike en ik konden daarna ook nog naar een mooie plek in de finale sprinten." Daarmee is Amy's Nederlandse programma voorlopig ook even ten einde. Eind deze week vertrekt ze naar Spanje voor een verkenning van het WK parcours en vervolgens de klassieker Durango-Duranga en etappekoers Emakumeen Euskal Bira.