Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Koers nog goed af kunnen sluiten

zondag 15 juni 2014

Na vier pittige dagen koers zit de Emakumeen Euskal Bira erop. In de afsluitende vierde etappe, de koninginnenrit, finishte Amy zondag als zeventiende. Daarmee kon ze de wedstrijd nog mooi eindigen, nadat ze in de eerste dagen net als in Durango-Durango vrij veel last had van een verkoudheid. Ploeggenote Claudia Häusler reed in de slotrit nog naar de zesde plaats en eindigde als vijfde in het eindklassement. Daarin speelde Amy zelf geen rol van betekenis.

"Tijdens de derde dag ging het alweer een stuk beter", laat Amy weten. "We probeerden aan het begin van de etappe in de aanval te gaan, zodat we zeker de klim over zouden komen. Helaas lukte dat niet echt. Op de klim deden we een soort van lead-oud voor Claudia, zodat ze zou kunnen aanvallen, want we probeerden nog op te schuiven in het klassement. De groep was wel gebroken op de klim en dat was goed, maar Claudia zat jammer genoeg wel alleen van voren."

Op de slotdag zette Amy haar beste klassering van de vierdaagse neer, nadat ze ook al in de aanval was geweest. "Er gingen er ditmaal meer met hetzelfde idee de wedstrijd in en het lukte nu wel om weg te komen. Ik zat tot de laatste klim in een ontsnapping. Daarna werd het gat ineens een stuk kleiner en ben ik niet meer mee gaan draaien om zo op Claudia te wachten. We hadden namelijk nog steeds het doel om op te schuiven in het klassement."

Het uitgedunde peloton sloot vooraan aan, waarna de wedstrijd weer open was. "Ik denk dat ze er op vier kilometer van de klim bijkwamen. Vervolgens ben ik tempo gaan rijden tot de klim. Eenmaal daar aangekomen probeerde ik nog aan te vallen om het tempo hoog te houden. Dat lukte tot de laatste kilometer van de beklimming denk ik. Toen werd er aangevallen en was het voor mij klaar."