Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Teleurstelling na vijfde plaats op NK

maandag 30 juni 2014

In Ootmarsum reed Amy afgelopen weekend het Nederlands kampioenschap wielrennen. Achter winnares Iris Slappendel, die aan de streep met haar Rabo-ploeggenote Lucinda Brand afrekende, kwam ze als vijfde over de streep. "En daar baal ik behoorlijk van", zegt Amy. Ze is er eerlijk over, want ze was met een ander doel naar het in Twente georganiseerde NK afgereisd. "Ik voelde me erg goed en kwam voor het podium. Het werd een rare wedstrijd en helaas niet met het resultaat waarop ik had gehoopt."

Het Rabo Liv team toonde zich sterk en nam uiteindelijk de eerste vier plaatsen in de uitslag in beslag. "We waren met de ploeg gewoon niet top", kijkt Amy terug op de koers. "Het is sowieso heel moeilijk om tegen zo'n sterk blok als dat van Rabo te rijden en als je dan net de hele tijd achter de feiten aanrijdt, is het helemaal lastig. Daarbij is het ook gewoon moeilijk om te gokken, want ik kon niet op iedereen gaan reageren. Uiteindelijk hebben we geprobeerd om er nog het beste van te maken, maar er waren twee meiden van Rabo weg en die bleven vooruit."

Amy wilde zich echter niet zomaar gewonnen geven. "In de op één na laatste ronde heb ik nog geprobeerd om naar Iris en Lucinda te springen, maar ik kreeg gelijk een paar rensters van Rabo met me mee. Je kreeg dus weinig ruimte. In de finale probeerde ik het nog in de sprint voor de derde plaats, maar ook dat liep al niet helemaal lekker. Ik moest eerst remmen omdat ploeggenootje Kirsten jammer genoeg viel in de laatste anderhalve kilometer. Uiteindelijk kon ik dus toch nog naar de vijfde plaats sprinten."

"Het was gewoon echt een rare wedstrijd, want als er even doorgereden werd ging het in allemaal groepen, maar daarna stopte het tempo weer en kwam iedereen terug. De koers is denk ik gewoon niet hard genoeg gemaakt door ons en de andere grote ploegen."