Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Giro tot nu toe met wisselende gezichten

maandag 7 juli 2014

Met eerst de proloog van vrijdag al achter de rug, zijn inmiddels ook al drie etappes verreden in de Giro Rosa. De wedstrijd kent voor Amy tot nu toe meerdere gezichten, want na de goede proloog had ze zaterdag een slechte dag en kwam ze zondag ook nog eens ten val. "Door die val heb ik toch wel vrij veel last van mijn rug", vertelt ze nu. "Ik hoop dat het snel overgaat en ik ook bergop weer langer mee kan komen."

Zaterdag kreeg het peloton direct al een pittige etappe voor de kiezen. "En daar kwam ook nog eens bij dat ik een slechte dag had", blikt Amy nu terug op die rit. "Ik hoopte er eigenlijk iets langer bij te kunnen blijven voor Claudia. Alleen het peloton was op een gegeven moment gebroken en ik zat daar gewoon te ver van achteren."

Dat ging zondag alweer een stuk beter. "We probeerden Claudia zo goed mogelijk van voren te houden. Op het einde zou ik Sara helpen in de sprint, maar in de laatste ronde kwam ik ten val. Samen met Anna van der Breggen kon ik nog wel terugkomen, maar ik kon niet veel meer doen, want mijn fiets was ook niet meer zo goed. Op zich viel de valpartij wel mee. Er reed alleen iemand vol in mijn rug."

Last had Amy er maandag zeker nog van, maar zo wilde zich toch van voren laten zien. "Ik heb vandaag geprobeerd in de vroege vlucht te zitten. Er waren veel aanvallen en Sara zat er uiteindelijk in namens ons team. Eenmaal bergop moest ik toch even passen met mijn rug. Claudia eindigde gelukkig wel goed van voren. Ik probeer hier ook gewoon zoveel mogelijk om Claudia te helpen tijdens deze dagen."